Nieuws

Susan de Bakker speelt met Quintus tegen IJslandse Haukar

Een beloning voor alle trainingsuren

Kwintsheul - De handbalsters van Virto/Quintus vertrekken morgen naar IJsland voor de dubbele confrontatie met Haukar in de Europa Cup. Een vooruitblik met de talentrijke hoekspeelster Susan de Bakker aan de hand van vijf steekwoorden.

QUINTUS

Susan de Bakker, 20 jaar, studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening, bevriend met eerste teamspeler Bob Kouwenhoven: ,,Dat is mijn club. Ik ben er opgegroeid en deze club heeft mij mede gevormd tot wie ik nu ben. Ik heb dan ook niet de ambitie om weg te gaan. Niet naar een andere club in Nederland en niet naar het buitenland. Ik hoop hier nog lang op hoog niveau te kunnen handballen.”

FAMILIE

,,Heel belangrijk voor mij. Wij zijn een echt handbalgezin. Mijn ouders Jos en Wil gaan mee naar alle wedstrijden. Ook naar het buitenland, zoals nu naar IJsland. Zij wisselen dat af met mijn broer Chris die in het eerste bij de heren speelt. Die heeft weer een relatie met Suzie Otten, ook handbalster bij Quintus. Mijn andere broer Daan heeft  verkering met Daisy Hage, die bij mij in het team speelt. Toch praten we niet alleen over handbal. We hebben sinds kort een aquarium met prachtige vissen. Daar zorgen we samen voor. En we praten veel over de magnesiumpillen van mijn vader. Hij denkt dat wij daardoor beter gaan handballen en dat hij zijn kromme benen kwijtraakt…, haha.”

VORM

,,Moeilijk te verklaren. Vorig seizoen ging het minder en deze competitie scoor ik veel makkelijker. Voor mij is plezier belangrijk. Lekker ballen en verder geen gezeur. Als ik mis, kijk ik heel boos, zeggen ze. Maar verder ben ik een makkelijke speelster. Voor mijn team en voor de coach. We hebben dit seizoen een hecht team en knokken met elkaar.”

COMPETITIE

,,Wij gaan nog steeds  voor de landstitel. We hebben in de competitie twee keer verloren van VOC, maar drie punten gehaald tegen Dalfsen. Dat zijn in de play-offs de grootste concurrenten. Toch zien we kansen van ze te winnen en de best-of-three te bereiken. Ook willen we, net als vorig jaar, de bekerfinale halen. We moeten een keer een prijs pakken. Zou ook leuk zijn voor onze trainer Alex Curescu, die na het seizoen weggaat.”

EUROPA CUP

,,De beloning voor alle trainingsuren die we maken. We trainen vier, vijf keer in de week en steken er ontzettend veel uren in. Dan is de Europa Cup geweldig als stimulans. Je maakt  kennis met ander handbal. Daar leren we veel van. Je komt in landen waar je anders niet zo snel komt. Ik verheug me erg op IJsland. Kansen? Het wordt zwaar, maar ik ga er van uit dat we de volgende ronde halen.” 

HAUKAR ONDER DE LOEP

Quintus schakelde in de vorige ronde ZRK Mira Prijedor (Bosnië Herzegovina) uit met 46-19 en 21-44. Tegenstander Haukar Hafnarfjördur was te sterk voor het Italiaanse Jomi Salerno  met 23-19 en 22-27.

De beste speelsters zijn de Portugese opbouwster Maria Da Silva Pereira (25 jaar), de IJslandse Ragnheidur Sveinsdottir (22) en de Litouwse Ramune Pekarskyte (36). In de huidige competitie staat Haukar derde. Het team moet het hebben van kracht en niet van snelheid.

Coach Curescu neemt zijn vaste selectie mee, aangevuld met de 19-jarige Lois Strik. De ploeg vertrekt vrijdag en keert dinsdag terug.  Zaterdag en zondag om 18.00 uur IJslandse tijd  zijn de wedstrijden.   

AD SPORT/PETER LOTMAN     

 

 

  

Deel dit bericht