Nieuws

Stunt handbalsters Gemini blijft uit in bekertoernooi

PETER LOTMAN- Zoetermeer - Ze hadden er stilletjes op gehoopt, de handbalsters van Gemini. Nóg een stunt in het bekertoernooi na de toch al glorieuze reeks. Maar in de kwartfinales zorgde eredivisieclub SEW met 19-25 voor de uitschakeling van de Zoetermeerse club, die uitkomt in de tweede divisie. Met opgeheven hoofd, dat wel.

Trainer/coach Marco van Linstee was na afloop dan ook terecht trots op zijn meiden. ,,Ze hebben geknokt. Kwamen in de tweede helft nog knap terug, maar tegen het einde was de koek op. Maar we kijken terug op een mooi bekertoernooi.”

Gemini maakte indruk door achtereenvolgens het opleidingsteam van Quintus, VELO en zelfs Hellas uit te schakelen. Clubs die hoger spelen dan Van Linstee en zijn speelsters. Een nieuwe sensatie zat er niet in. Het publiek genoot volop, maar moest tegen het einde van het aantrekkelijke kijkspel constateren dat de ervaring van SEW de doorslag gaf.

Tot aan de rust (10-13) bleef de thuisclub goed in het spoor van de Noord-Hollandse opponent. Tien minuten na het wisselen ging het mis door veel balverlies, waardoor SEW uit de snelle tegenaanval kon scoren. Ondanks voortreffelijk keeperswerk van Mirjam van Boles (ex Hellas) pakte SEW een voorsprong van zeven doelpunten.

Dat was te veel voor Gemini om in de resterende tijd goed te maken. Roxanne Wiegerinck en Silvana Batens deden nog wel nadrukkelijk van zich spreken, maar in de resterende tien minuten maakte SEW het klasse-verschil duidelijk.

Van Linstee: ,,Een verdiende maar wél geflatteerde nederlaag. Twee, drie verschil was reëel geweest. We richten ons verder op de competitie, waarin we nog meedoen om de titel.”

AD HAAGSCHE COURANT 

Deel dit bericht