Studenten handbalsters naar halve finale bij EUGames

De Nederlandse studenten handbalsters van Team Arnhem/Nijmegen hebben bij de European University Games 2014 geschiedenis geschreven door zondagmiddag voor het eerst in de historie van de EUGames de halve finale te bereiken door in de laatste groepswedstrijd na een 13-9 ruststand met 25-16 van Noorwegen te winnen

Het begin van de wedstrijd was voor de Noren. Zij kwamen makkelijk tot scoren en omdat ze op voorsprong kwamen zag je ze groeien in de wedstrijd. Na 15 minuten nam Arnhem/Nijmegen het heft in handen De dekking stond compacter waardoor het aanvallend ook beter begon te lopen bij Nederland. Dit resulteerde in een 13-9 ruststand.

De tweede helft begon sterk voor team Arnhem/Nijmegen. Door op tempo te blijven spelen werd de score snel vergroot tot een verschil van acht doelpunten. De eindstand is uiteindelijk 25-16 geworden voor team Arnhem/Nijmegen.

Maandagavond speelt Oranje om 18.30 in sporthal Schuttersveld tegen Polen de halve finale. Zij zijn een ervaren ploeg met veel lengte. Er wacht een pittige wedstrijd.