Nieuws

Studenten handbalsters gaan voor halve finale bij EUGames

Op woensdag 23 juli gingen in Rotterdam de European University Games 2014 van start. Vanuit Nijmegen is er een dameshandbalteam afgereisd die de Radboud Universiteit & Hogeschool van Arnhem & Nijmegen vertegenwoordigen.

Op de dag van de opening werd er met 31-29 (15-12) gewonnen van het Turkse Akdeniz, twee dagen later volgde er een 33-25 (15-11) nederlaag tegen het Franse team uit Toulon. Zaterdag 26 juli werd erin Sporthal Schuttersveld de belangrijke wedstrijd tegen de studenten van Porto gespeeld. Na een achterstand van 3-9 wisten de Nijmeegse studenten zich op te richten en de achterstand om te buigen in een (uiteindelijke) 22-34 eindstand. Hiermee stijgt Team Arnhem/Nijmegen naar de 2de plaats in de poule. Alleen een groot verlies tegen het  al uitgespeelde Noorse Studententeam op zondag, kan er voor zorgen dat de Nijmeegse studenten de halve finales ontlopen.

Vandaag zondag 27 juli wordt er in opnieuw Sporthal Schuttersveld in Rotterdam om 14.30 gespeel tegen het Noors studententeam.

Maandag 28 juli zal er om 18.30 in Sporthal Schuttersveld begonnen worden aan de halve finale.

Dinsdag wordt de finale gespeeld om 16.00 in Sporthal Kralingen. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor het publiek.

Selectie: Loes Vandewal, Angela Steenbakkers & Diana Yung, Sabine Hommersom, Roos Lockhorst, Mandy Tas, Malou Nuijten, Marieke van Rijn, Susette Lauwen, Susan Barendrecht, Manon Janssen, Carli Wagemans, Becky van Nijf, en Vicke van Nijf. Staf: Koen Steeman en Dion Sillen.

Deel dit bericht