Nieuws

Strijd tussen de palen

Sven en Lars Hemmes knokken om plaats in het doel bij Quintus

PETER LOTMAN - Kwintsheul - De broers Hemmes gunnen elkaar veel, behalve die ene plek in het doel bij Quintus. Sinds Sven terug is uit België moet Lars extra aan de bak om zijn plaats tussen de palen te heroveren. Een vraaggesprek met de twee rivaliserende keepers over karakters, passie voor het handbal en de toekomst.

Wat zijn jouw sterke eigenschappen?

Sven Hemmes (26): ,,Dat ik ambitieus ben in alles wat ik doe. Ik ben zelfverzekerd en kan goed overweg met mensen. Heb geen moeite om de leidersrol op me te nemen en zo profileer ik me ook in het veld.”

Lars Hemmes (23): ,,Ik ben een doorzetter en heb er veel voor over om een betere keeper te worden.” 

En je mindere?

Sven: ,,Ik ben soms te bijdehand en vaak vergeetachtig. Ook vind ik het moeilijk om met emoties om te gaan. Zowel bij mezelf als bij anderen.”

Lars: ,,Ik ben een sloddervos en kom vaak te laat. Verder ben ik een uitsteller van dingen die ik zou moeten doen.”

Hoe karakteriseer je je broer?

Sven: ,,Lars is ontzettend slim, al weet hij zelf niet half hoe slim hij is. Hij leert makkelijk, maar doet daar soms te weinig mee. Hij is nogal lui en behoorlijk chaotisch.”

Lars: ,,Als Sven ergens in geïnteresseerd is, zoekt hij alles tot op de bodem uit. Dat is bewonderenswaardig, maar ook irritant. Hij is een betweter.”

Wat is jouw kracht als keeper en wat kan je verbeteren?

Sven: ,,Ik ben sterk in de 1 tegen 1 en met de lange bal als wapen in de tegenaanval. Aan mijn benenwerk moet ik nog wel wat sleutelen. Ik ben een slechte bankzitter. Wil altijd keepen.”

Lars: ,,Dat ik uitschuifarmen en -benen heb. Mijn bereik is altijd groter dan de tegenstanders verwachten. Ik heb goede reflexen. Wel moet ik mijn lenigheid verbeteren, want ik ben zo stijf als een hark. Ik moet me meer laten horen.”

En waar is je broer goed in?

Sven: ,,Lars is enorm sterk in zijn reacties. Met zijn lange armen kan hij vaak nog overal bij, ook als jet het niet meer verwacht. Hij moet nog wel werken aan zijn uitstraling en de samenwerking met zijn defensie.”

Lars: ,,Sven staat altijd goed gepositioneerd. Hij gooit een goede break. Is nadrukkelijk aanwezig door zijn harde stemgebruik en stuurt de verdediging goed aan.”

Is het leuk tegen je broer te moeten strijden?

Sven : ,,Het is een van de redenen waarom ik naar Quintus ben gegaan. Ik ben op dit moment nog de betere keeper, maar we werken er hard aan om Lars ook op een hoger niveau te krijgen. Hij is overal beter in dan ik, dus dat zal met keepen ook wel een kwestie van tijd zijn.”

Lars: ,,Toen ik hoorde dat Sven terugkwam, was ik daar niet bang voor. Die concurrentie werkt positief voor ons beiden. Doordat we elkaar bestrijden, is mijn niveau al hoger geworden.”

Wat gaat het worden met Quintus?

Sven en Lars broederlijk: ,,We gaan voor de kampioenspoule. Ik heb nog geen ploeg gezien waarvan we niet kunnen winnen. Daarna willen we  ons plaatsen voor de Bene-League. De ploeg is jong en kan nog stappen maken. Dat gaat ook gebeuren.”

PASPOORT PASPOORT

Naam: Sven Hemmes

Geboren: 14 juni 1989 in Amsterdam

Woonplaats: Den Haag

Beroep: Logistiek manager Makro Beverwijk

Loopbaan: Aristos, Volendam, Olse Merksem (België) en Quintus; vijf jaar Jeugdinternational

Bijzonder: Trainer Handbalschool Brabant; lezen van kaarten/spiritualiteit. 

Naam: Lars Hemmes

Geboren:  12 november 1991 in Amsterdam

Woonplaats: Den Haag

Studie: HBO Sport en Bewegen

Loopbaan: Aristos, DSS, Volendam en Quintus

Bijzonder: Geboren met doof linkeroor door beschadigde zenuw. 

 

 AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT 

Deel dit bericht