Nieuws

Strijd om Belgische play-offs plaatsen weegt door in BENE-League competitie

Na vijf weken competitie pauze gaat komend weekend ook de BENE-League weer van start. Nog vijf wedstrijden staan er op het programma vooraleer op 25 en 26 februari  de apotheose van de grensoverschrijdende competitie tussen België en Nederland gaat plaats vinden. Dan wordt in Hasselt de Finale4 gespeeld. Zoals het er nu uitziet gaan drie Belgische en een Nederlandse ploeg de strijd met elkaar aan om de derde BENE-League titel. Tongeren, Hasselt, LIONS en Bocholt staan in pole-position.

Echter de competitie in de competitie kan nog daarbij nog weleens belangrijk gaan worden. Immer is België is het zo dat alleen de eerste vier ploegen uit de BENE-League zich plaatsten voor de play-offs om het kampioenschap. De nummers vijf en zes moeten gaan spelen om behoud van hun plaats in de BENE-League met de nummers een en twee van de Eerste nationale en dat kan wel eens een lastig klusje worden.

De strijd om het vierde Belgische Play-off ticket wordt op dit moment in alle hevigheid uitgevochten tussen Sasja HC en HC Visé BM. Beide ploegen hebben 19 punten en staan op de plaatsten vijf en zes van de BENE-League Omdat dit een strijd kan worden die wel eens tot de laatste competitiedag kan spelen moeten de ploegen die al redelijk save staan voor een Final4 plaats rekening houden met flinke weerstand van beide teams.

Visé speelt nog tegen twee top vier ploegen OCI-LIONS en Initia Hasselt, terwijl het ook nog Kras Volendam, JMS Hurry Up en Merksem tegen komt, ploegen die al uitgeschakeld zijn voor het finaleweekend. Sasja krijgt nog te maken met OCI-LIONS, Achilles Bocholt en Callant Tongeren in drie uitwedstrijden terwijl het thuis nog Merksem en Targos Bevo HC ontvangt, de nummers tien en elf van de BENE-League

Daarnaast staan er ook nog onderlinge duels tussen de top vier ploegen op het programma waarin er punten verspeelt gaan worden dus is er nog van alles mogelijk de komende vijf weken: Zo staan Hasselt - Tongeren en LIONS - Hasselt nog op de kalender. Bocholt heeft wat dat betreft het gemakkelijkste programma.

OCI-LIONS - Sasja Hc

OCI-LIONS dat redelijk save leek voor de Final4 met zeven punten voorsprong op de vijfde plaats, maar door de aftrek van twee punten de voorsprong zag slinken naar vijf punten en ook de eerste plaats kwijt raakte aan Tongeren, krijgt komende zaterdag meteen te maken met Sasja. De Limburgers kunnen de mouwen opstropen want de Antwerpenaren zullen er alles aan willen doen om hun vierde positie te continueren, mede ook omdat concurrent Visé het thuis gaat opnemen tegen Kras Volendam.

Callant Tongeren - Targos Bevo Hc

Leider Callant Tongeren gaat op bezoek bij Targos Bevo HC dat in principe niks meer te verliezen heeft, maar de ploeg uit Panningen is zich inmiddels aan het voorbereiden op de play-offs en wil daar toch weer een rol van betekenis gaan spelen. In het traject daarna toe is een overwinning op Tongeren, dat hun thuiswedstrijd met 27-21 won, een morele opsteker, die de ploeg wel kan gebruiken.

Hubo Initia Hasset - JMS Hurry Up

De nummer twee Hubo Initia Hasselt gaat het thuis opnemen tegen JMS Hurry Up. De ploeg van trainer coach Martin Vlijm die de BENE-League zal moeten uitspelen met de te smalle selectie. De inmiddels aangetrokken Bosnische cirkelspeler is wegens het te laat aanmelden niet meer speelgerechtigd voor de BENE-League. Martin Vlijm zelf geeft aan dat zijn ploeg zoals deze nu samen is gesteld niks te zoeken heeft in de final 4. “Stel dat we die nog zouden halen, dan zouden we in de halve finale nog de pannen van het dak kunnen spelen maar vervolgens liggen we de volgende dag, wanneer we dan misschien wel de finale moeten spelen, op apegapen. Kijk naar de het laatst dubbele weekend vlak voor Kerstmis. zaterdags winnen we nog gemakkelijk van Sasja terwijl we de dag daarna tegen Volendam volledig weg geschoten worden. Wij hebben daar nu in ieder geval niks te zoeken”.

Achilles Bocholt - Koornneef Quintus

Achilles Bocholt de huidige nummer vier van de ranglijst speelt thuis tegen de hekkensluiter Koornneef Quintus. Lang stond de Heulse ploeg op nul punten maar van de laatst drie wedstrijden wist men er twee te winnen. Thuis werd gewonnen van Visé en Merksem. Terwijl men tussendoor uit bij LIONS een flinke draai om de oren kreeg. Het verschil met de top van de BENE-League lijkt dan ook nog te groot voor de ploeg uit het Westland om zaterdag misschien wel een van de sterkste ploegen uit de BENE-League pijn te kunnen doen, al kreeg Bocholt in de laatste wedstrijd toch een tikje te verwerken door bij Tongeren te verliezen.

HC Visé BM - Kras Volendam

De rol van Volendam in de BENE-League is voor de Volendamse ploeg zelf inmiddels uitgespeeld. De Noord Hollanders kunnen wel nog een rol van betekenis gaan spelen in de eventuele rangschikking aan het einde van de competitie. Zo speelt men aanstaande zaterdag de uitwedstrijd bij Visé. Thuis is de Waalse ploeg een hele lastige ploeg om te verslaan. Alleen Bocholt wist er tot nu toe de volle winst weg te halen. Gezien de grote belangen  die er voor Visé nog op het spel staan kan het voor Volendam ook nog wel eens lastig worden. Maar eventueel punten verlies kan voor Visé dan weer vergaande gevolgen hebben  

Merksem - FIQAS Aalsmeer

Merksem ontvang zaterdag FIQAS Aalsmeer in een wedstrijd waarbij geen zaken meer op het spel staan dan de gebruikelijke eer. Beide ploegen kunnen zich al bezig houden met de competitie na de BENE-League en derhalve kan een overwinning wel bijdragen aan het verteken van het moraal.

Deel dit bericht