Nieuws

Sterke Jankovic aan de basis van de winst op Thuringer

De handbalsters van Tus Metzingen hebben woensdagavond zesvoudig landskampioen Thuringer Hc verrast. Metzingen, dat afgelopen seizoen ook tot de laatste speeldag mee deed voor de landstitel, won in eigen huis, na een 17-14 ruststand, soeverein met 30-24 en nam daarmee revanche voor de 30-31 nederlaag op de laatste speeldag van de competitie van afgelopen seizoen waardoor de titel alsnog naar Thuringer ging.

Thuringer nam de beste start en kwam op een 2-4 voorsprong waarna het bij 7-7 weer gelijk opging. De speelster van de avond was ongetwijfeld Anna Loerper die 13 keer scoorde voor Metzingen waar Celine Michielsen eenmaal doel trof evenals keepsters Jasmina Jancovic die ook een sterke wedstrijd keepte en mede aan de basis stond dat haar ploeg in de eerste helft uitendelijk kon uitlopen naar die 17-14 ruststand. Bij Thuringer was Anouk van de Wiel de op een na beste schutter met vier doelpunten.

SG BBM Bietigheim had woensdagavond in de uitwedstrijd geen kind aan Bad Wildungen Vipers. De ploeg van oudinternational Tessa Bremmen-Cocx kreeg aanvallend geen grip op de verdediging van Bietighem die veel in de offensieve 5-1 dekking stond en vandaaruit vaak de snelle tweede fase kon spelen. Na een 7-22 ruststand eindigde de wedstrijd in een dramatische 17-49 overwinning voor Bietigheim: Angela Malestein legde zes van de 49 doelpunten in het netje terwijl Martine Smeets dat vijf keer deed. Spelverdeelster Maura Visser was vooal bezig met geven van assists en scoorde zelf twee maal. Bij Bad Wildugen was Anouk Nieuweweg met vier doelpunten nog het meest trefzeker. Hanna van Rossum scoorde éénmaal evenals Tamara Haggerty.

Leipzig HC won woensdagavond van Buxterhude SV, na een 18-17 ruststand, met 35-32. Het was de vierde keer op rij dat Buxterhude niet van Leipzig wist te winnen. De laatste zege dateert van september 2014. Michelle Goos scoorde éénmaal voor haar nieuwe ploeg Buxterhude SV.

  

Deel dit bericht