Nieuws

Speelschema heren play-off en degradatiepoule

Het tweede BENE-League seizoen is voorbij en reguliere eredivisiecompetitie is ook weer gespeeld en daarmee zijn de eerste kaarten geschud. Alle ploegen beginnen weer op nul. Zonder bonuspunten beginnen zij dan ook aan de competitie. De vier BENE-League ploegen aangevuld met de vier beste teams uit de eredivisie gaan een volledige competitie spelen van veertien rondes in de play-off. De zes beste team plaatsen zich voor de BENE-League van volgend seizoen. De nummers één en twee plaatsen zich voor de beste of three om het kampioenschap.

De nummers vijf tot en met tien uit de eredivisie spelen in de degradatiegriep. Zij krijgen bonuspunten mee van respectievelijk 6, 5, 4, 3, 2 en 1 punt. Er zal echter dit seizoen niemand rechtstreeks degraderen uit de eredivisie. In verband met de uitbreiding van de BENE-League van vier naar zes ploegen en de eredivisie van tien naar twaalf ploegen speelt alleen de nummer tien uiteindelijk na afloop van de volledige nacompetitie tegen de nummer vier van de nacompetitie uit de eerste divisie, in een best of two, om één plaats in de eredivisie. De kampioen van de eerste divisie plus de nummers één, twee en drie van de nacompetitie uit de eerste divisie promoveren naar de eredivisie.

Woensdagavond staat de eerste wedstrijd in play-offs al op het programma. In verband  met de Europese wedstrijden van OCI-LIONS in de groepsfase van de Champions League zullen er zes wedstijden op een doordeweekse dag moeten worden ingehaald.  Woensdagavond staat dan ook de eerste wedstrijd op het programma tegen JMS Hurry Up in Sittard, want zaterdagavond speelt LIONS de thuiswedstrijd tegen het Franse HBC Nantes.

Bij de competities eredivisie vind u het volledige speelschema van zowel de play-offs en de degradatiepoule. Nog niet zijn van alle wedstrijden de exacte speldag en het tijdstip bekend, maar het speelschema is wel volledig per speelronde ingevuld.

Kijk hier voor het speelschema van de play-offs. Kijk hier voor het speelschema van de degradatiepoule.

 

Copyright www.handbalstartpunt  

Deel dit bericht