Nieuws

Spannende ontknoping in beide eerste divisies: Wordt het vanavond beslist?

In zowel de eerste divisie bij de heren als bij de dames staat vandaag de wedstrijd tussen de nummer één en twee op het programma. Bij de heren ontvangt koploper Smezo BFC in het Zuid-Limburgse Beek om 20.45 uur de nummer twee Olympia ’89 uit Oss terwijl op hetzelfde tijdstip in het Overijsselse Deurningen ACMAA DSVD tegen Foreholte begint.

BFC vs Olympia ‘89

Met nog vier wedstrijden te spelen kan de wedstrijd tussen BFC en Olympia wel eens beslissend zijn. BFC heeft 37 punten en Olympia 34. BFC won de eerste wedstrijd dit seizoen in Oss met 24-25. De Brabanders zinnen dan ook op revanche.  Het bijzondere van deze wedstrijd is dat twee ploegen die afgelopen seizoen nog in de tweede divisie B speelden en daar streden om het kampioenschap nu opnieuw in dezelfde positie staan als een jaar geleden  en spelen om het kampioenschap. Toen eindigde Olympia uiteindelijk als eerste met een punt voorsprong maar promoveerde beide ploegen naar de eerste divisie omdat de eredivisie werd uitgebreid naar twaalf ploegen’.

De ploeg uit Oss moet winnen wil het nog zicht houden op het kampioenschap en de promotie naar de eredivisie. Maar dan houdt de ploeg van trainer Nick Onink nog altijd één punten voorsprong op de Brabanders, die dan wel de maximale druk op de concurrent zet om te blijven winnen want een uitglijder kan men zich dan niet meer permitteren aangezien Olympia een iets beter doelsaldo heeft. Bij een zege voor de ploeg uit Beek neemt men een voorsprong van vijf punten en kan dan het kampioenschap bijna niet meer ontlopen met nog drie wedstrijden te spelen.

DSVD vs Forholte

Bij de dames ligt het dichter bij elkaar en is het wat dat betreft nog wel wat spannender Foreholte de huidige koploper heeft 41 punten en daarmee één punt voorspong op DSVD dat 40 punten heeft. De confrontatie eerder dit seizoen in het Zuid Hollandse Voorhout eindigde in een 26-26 gelijkspel.

Afgelopen seizoen verspeelde DSVD op de laatste speeldag van de nacompetitie de promotie naar de eredivisie doordat men een verloor van Fortissimo terwijl VZV thuis Forehote versloeg en er vervolgens met de buit vandoor ging

De thuisploeg moet winnen zaterdagavond wil men de kans op het kampioenschap in eigen hand nemen. Dan pakt men de koppositie weer terug en heeft de ploeg van het vertrekkende ctrainersduo Herman Keppels/Rob Fiege  weer één punt voorsprong op Foreholte. Wanneer de ploeg van trainer coach Ricardo Clarijs in Deurningen weet te winnen neemt  Foreholte een optie op het kampioenschap want dan neemt men een drie punten voorspong met dan nog drie wedstrijden te spelen.  

Deel dit bericht