Nieuws

Spanje beëindigd na negen jaar dienstverband met coach Jorge Duenas

Na negen succesvolle jaren is de ambtstermijn van de 54-jarige uit Bilbao afkomstige Jorge Duenas als coach van het Nationale Dames team van Spanje beëindigd. In een officiële ceremonie werd van de coach, die in totaal vier medailles op grote internationale toernooien heeft gewonnen, inmiddels afscheid genomen. Naar alle waarschijnlijkheid zal Carlos Viver, momenteel trainer van de mannen ploeg van Granollers  hem als coach opvolgen.

In 2007 nam hij de Spaanse nationale ploeg over en leidde de dames naar het beste resultaat uit de geschiedenis, met in 2008 het EK zilver. De toegang tot de finaal realiseerde men ook op het EK in 2014, maar het was opnieuw niet genoeg voor de titel. Brons werd er tussendoor nog gehaal op het WK van 2011 in Brazilië en bij de Olympische Spelen van 2012  in Londen "Vandaag is het geen treurige dag, hoewel ik mij gewenste had na een volgende succes terug te treden," zei Duenas

Deze verandering komt na de benoeming van Ángel Sandoval als hoofd van het vrouwhandbal en coördinator van de nationale teams. 

  

Deel dit bericht