Nieuws

Smits en Dulfer vertrekken bij Oldenburg

VfL Oldenburg voor personele beslissingen

Om de doelstelling van dit seizoen – de vijfde plek – te behalen, wordt van het team van VfL Oldenburg rond trainer Leszek Krowicki in de komende maanden nog wel wat verwacht. Gelet op de huidige, vrij compacte positie met enkele ploegen op de ranglijst lijkt die plek realistisch. Binnenkort wordt de ploeg versterkt met Julia Wenzl die na haar zware blessure op de weg terug is. Ondertussen loopt ook de planning van de bezetting van de ploeg voor komend seizoen op volle toeren.

Oldenburg startte dit seizoen met een groep van slechts 14 speelsters waarbij toen al bekend was de langdurig geblesseerde Julia Wenzl pas vanaf maart 2017 weer van de partij zou zijn. En dat werd door de behandelende artsen in de afgelopen maanden bevestigd. Vanaf eind februari kan Wenzl weer meedoen. “We zijn blij voor Julia en de ploeg. 17 maanden blessureleed zijn dan eindelijk voorbij. Julia moet rustig beginnen. Het zou voor ons al geweldig zijn als een topfitte Julia bij de voorbereiding op komend seizoen vanaf medio juli er weer volop bij is. Vanaf maart kan ze dan weer stap voor stap spelritme opbouwen om op die manier weer aan te haken in het tophandbal. Men mag van haar geen wonderen verwachten,” aldus Peter Görgen, directeur bij VfL Oldenburg. Een verlenging van haar contract lijkt slechts een formaliteit.

Met alle speelsters van de selectie werd in de eerste weken van januari al gesproken over de toekomstige mogelijkheden bij Oldenburg en de nieuwe sportieve doelen van de club. Daarbij moet wel rekening worden gehouden met de financiële mogelijkheden. Vast staat nu, dat op drie speelsters na, alle overigen graag bij Oldenburg willen blijven. “Die toezeggingen die we op deze manier niet hadden verwacht, hebben we dankbaar aanvaard. We zijn blij dat onze manier van werken gewaardeerd wordt. Ook de omgeving rond de ploeg lijkt bij de speelsters hoog aangeschreven los van het feit dat er altijd verbetermomenten zijn,” aldus Görgen.

Deelname aan Europese toernooien, indien sportief de kwalificatie daarvoor bereikt zou worden, zal in de komende jaren zeker uitgesloten zijn. “De sportieve waarde staat in geen verhouding tot de financiële inspanningen,” verklaart Görgen. Inclusief de EHF-groepsfase heeft de ploeg 12 wedstrijden gespeeld en mag van geluk spreken dat enkele tegenstanders redelijk dicht uit de buurt kwamen. Sponsors werden bereid gevonden deze extra wedstrijden mee te bekostigen.

De beide Nederlandse speelsters Inger Smits en international Kelly Dulfer hebben dan ook besloten VfL te verlaten. Beiden willen zich op de Europese markt verder ontwikkelen. Naar welke club ze gaan, is niet duidelijk. Kira Schnack zal naar verluidt haar contract ook niet verlengen.

Madita Kohorst en Isabelle Jongenelen hebben nog een doorlopend contract tot 2018. Verwacht wordt dat er op korte termijn zes, zeven nieuwe speelsters bijgehaald moeten worden. “Voor al die nieuwe contracten zijn weer extra financiële middelen nodig, iets wat we op dit moment nog niet kunnen garanderen,” licht Görgen toe. “Maar we zijn blij dat we de laatste weken al enkele partners gevonden hebben die hun bijdrage voor het komend seizoen duidelijk hebben verhoogd. Dat is de basis om 'überhaupt' aan Bundesligahandbal te denken! Maar we hebben nog wel wat extra financiële steun nodig voor om onze status quo te houden.”

Deel dit bericht