Nieuws

Sittardia ontvangt in Limburgse derby koploper Handbal Venlo

Coaches Janssen en Curfs kijken uit ouderwetse handbalavond in Sittardse Stadssporthal

Zaterdagavond is er weer een onvervalste handbalavond in de Sittardse Stadsporthal. Om 19.00 uur begint de avond met het duel uit de BENE-League tussen OCI-LIONS en FIQAS Aalsmeer daarbij staat opnieuw de eerste plek in de BENE-League competutie op het spel. Lions is de koploper met zeven punten, maar Aalsmeer heeft vijf punten maar heeft nog een inhaalwedstrijd te goed tegen Bevo.

Om 20.45 wordt de avond vervolgt met de onvervalste Limburgse derby uit de eerste divisie tussen Sittardia en HandbaL Venlo. Beide ploegen kende een explosieve start in de eerste divisie. Sittardia, net gepromoveerd uit de tweede divisie won de eerste vier wedstrijden en was toen voor even de koploper. Handbal Venlo, dat vorig seizoen op de laatste speeldag het vege lijf wist te redden in de eerste divisie en degradatie wist te ontlopen, won de eerste drie wedstrijden maar pakte na een verliespartij tegen MHV de draad weer op. Men nam de koppositie over van Sittardia en twee weken geleden won het ook eerste periodetitel. Sittardia moest na de explosieve opening het zuur van drie nederlagen op rij slikken en is nu gezakt naar de zevende plaats.

“We hebben inderdaad niet ons beste handbal gespeeld tegen Aalsmeer 2 en Volendam 2” vertelt trainer coach Maurice Janssen van Sittardia, die een behoorlijk jonge ploeg ter beschikking heeft. “HARO was twee weken geleden daarentegen gewoon te sterk voor ons, die nederlaag was dan ook terecht”. Met de wedstrijd tegen het Noord Limburgse Handbal Venlo voor de boeg merkt Janssen op, “thuis zijn we normaal gesproken sterker dan uit en daarbij willen we wel weer eens winnen. Tegen Handbal Venlo hebben wij dan ook niets te verliezen zij staan bovenaan en moeten dat maar waar maken. Wij moeten vooral nog constanter gaan worden dan kunnen we van veel ploegen winnen”

Handbal Venlo coach Richard Curfs vreest zijn tegenstander van zaterdag niet. “Sittardia heeft het de eerste wedstrijden goed gedaan” vertelt de oud speler van BFC en Sittardia, “maar dan zie je dat ze tegen HARO en Volendam toch net wat kwaliteit te kort komen. Zoals wij nu spelen en als wij ook tegen Sittardia ons eigen spel kunnen spelen dan verwacht ik dat wij gaan winnen. Of zij nu defensief of offensief gaat verdedigen dat maakt dan voor ons niet veel uit. Wij hebben een goede verdediging met twee hele goede keepers daarachter”.

Curfs is zeer tevreden over de groei die zijn ploeg heeft doorgemaakt. “Daarnaast is met de terugkeer van Niek Kuik en en Jos Arnoldussen bij Handbal Venlo en de twee nieuwe keepers veel meer balans in het team gekomen. Ik zit nu dan ook veel ruimer in de spelers (16 selectiespelers) en dat maakt dat de concurrentie nu ook veel groter is geworden. Maar dat geeft mij meteen ook veel meer mogelijkheden. Ik moet nu ook elke week kiezen en dat is ook niet altijd leuk voor de spelers. Iedereen wil natuurlijk altijd spelen, maar ik zeg dan dat wanneer ze zich blijven inzetten op de trainingen en ze hun speelminuten die ze krijgen optimaal benutten dan komt de rest vanzelf”.

Beide coaches vinden het wel wat hebben dat LIONS en Aalsmeer voordat hun wedstrijd begint hun BENE-League wedstrijd spelen. Curfs “mijn spelers kijken er wel naar uit ja”. Janssen hoopt dat er zoveel mogelijk toeschouwers zullen blijven kijken naar de enige Limburgse derby in de eerste divisie. “Dat is leuk voor de spelers. Een volle hal zal misschien ook wel voor extra motivatie zorgen bij mijn team. We gaan in ieder geval ons best doen en hopen dan op een goed resultaat tegen de koploper”.

Deel dit bericht