Nieuws

Sicco Timmerman nieuwe trainer bij de heren van US handball

Het was bij velen intussen wel bekend, maar het bestuur van US Amsterdam kan het nu officieel melden: Sicco Timmerman is de nieuwe trainer/coach van het in de tweede divisie A uitkomende herenteam van US. Het bestuur en de TC van US Handbal hebben afgelopen week overeenstemming bereikt met Timmerman om het trainer-coachschap van de herenselectie van US op zich nemen.

De nieuwe trainer komt over van de Berdos uit Noord Hollandse Bergen, waar hij met de heren het afgelopen seizoen afsloot met een achtste plek in de Hoofdklasse E en vorig weekend een prima tweede plaats behaalde achter eerstedivisionist Havas op het NK Veldhandbal.

Timmerman kon zijn werk en het vroege trainingstijdstip bij Berdos niet meer combineren in verband met reistijd en files en zocht daarom een club dichter bij zijn werkplek Hilversum. Het contact met US werd via de vorige heren trainer/coach Maurice Feringa tot stand gebracht. Beide partijen waren het snel eens over de voorwaarden en ambities voor een nieuw contract. Met de spelersgroep werd ook kennisgemaakt en alle betrokkenen waren positief.

Timmerman handbalde vroeger bij onder andere De Blinkert, OSC en Zeeburg en heeft ruime ervaring als trainer/coach bij meerdere Noord-Hollandse verenigingen. Naast Berdos coachte hij onder meer bij  Aristos 2, De Blinkert en CSV.

Het tweede team van US, dat uitkomt in de Hoofdklasse, zal ook door Timmerman getraind worden. Dit team, dat uitkomt in de hoofdklasse, zal door Sien Tennekes gecoacht gaan worden. Naar een assistent wordt nog gezocht. 

Deel dit bericht