SEW stoot DOS uit het bekertoernooi.

De handbalsters van Westfriesland SEW staan er om bekend in het bekertoernooi te kunnen stunten. Ook dit jaar lukt het de ploeg van trainer coach Rik Boonkamp en Karin Burrekers weer. Voor de achtste finale moest de finalist van vorig seizoen afreizen naar het Drentse Emmer-compascuum voor de wedstrijd tegen Schuler Afbouw groep DOS

De thuisploeg opende de wedstrijd nog het beste: 5-2 maar zag SEW al snel langszij komen maar ook eroverheen gaan en uitlopen naar 6-10, ondanks dat DOS coach Rob Fiege nog met een time-out zijn ploeg weer in het rechte spoor probeerde te krijgen. In de slotfase van de eerste helft kon DOS de 10-13 achterstand nog verkleinen naar 12-13 bij rust.

Na rust nam DOS even de leiding bij 15-14 maar zag SEW toch weer snel naar de positieve kant van de score uitlopen 15-16 en bleef tot 20-21 steeds aan de leiding komen nadat DOS steeds de gelijkmaker had gescoord. Bij 20-22 kwam daar weer ineens een gaatje van twee doelpunten maar dat werd snel gedicht door DOS (22-22) dat ook meteen doorliep en met nog één minuut te spelen op 24-23 kwam. Plotseling loerde daar toch de zege voor de thuisploeg maar SEW kon echter twintig seconden voor het einde uit een zevenmeter weer gelijkmaker scoren.

Twee maal vijf minuten verlenging waren er echter voor DOS te veel aan. SEW liep meteen weg naar 24-28. In de tweede vijf minuten werd het zelfs nog 25-30 waarmee de wedstrijd gespeeld was. DOS mocht nog twee keer scoren maar zag SEW er met de buit en een kwartfinaleplaats in het bekertoernooi van doorgaan na de 27-30 overwinning.

Tussen 1 en 3 maart speelt SEW dan opnieuw een uitwedstrijd maar dan in Venlo tegen HandbaL Venlo.