Nieuws

SEW coach Rik Boonkamp “Eerste wedstrijd is meteen cruciaal”

Voor de handbalsters in de degradatie groep staat zaterdag ook de eerste van zes wedstrijden op het programma. In Wognum spelen SEW en E&O hun eerste nacompetitie wedstrijd tegen elkaar. Het is voor de vierde keer dit seizoen dat beide ploegen elkaar treffen. Beide ploegen verloren in competitieverband hun thuis wedstrijd.

Vier weken geleden verloor SEW thuis nog met 21-26 maar twee weken later werd de achtstefinalewedstrijd uit het bekertoernooi weer met 19-17 gewonnen. De zesvoudige landskampioen weet wat er te doen staat wil men niet verder in degradatieproblemen komen, maar ook E&O weet dat het kan winnen in Wognum dus ook zij zullen trachten hun huid zo duur mogelijk te gaan verkopen.

Voor trainer coach Rik Boonkamp van SEW is deze wedstrijd meteen cruciaal. “Winnen betekend meedoen, verliezen betekend meteen drie en vier punten achterstand, ervan uitgaande dat Hellas zijn wedstrijd tegen DSS gaat winnen. Beide teams zijn kwalitatief misschien wel even sterk dat betekend dus inzet en knokken van de eerste tot de laatste seconde. Meer wordt er niet gevraagd van de speelsters en de ploeg” aldus Boonkamp.  

Deel dit bericht