Nieuws

Serge Ter Horst brengt mentaliteitsverandering bij Aristos

Vijf weken geleden kwamen de handballers van Aristos Amsterdam weer voor het eerst bij elkaar om zich voor te bereiden op hun nieuwe avontuur in de eredivisie. Iets eerder dan voorgaande jaren, maar daar klaagde eigenlijk niemand over. Iedereen binnen de Amsterdamse club lijkt zich te realiseren dat een goede voorbereiding het halve werk is. De afgelopen twee weken werd de trainingsintensiteit zelfs nog verder opgeschroefd en werd er maar liefst vijf keer per week getraind in plaats van de gebruikelijke drie keer. Zaterdag 6 september komt namelijk steeds dichterbij, weet ook de kersverse hoofdtrainer Serge Ter Horst; “Er moeten zeker nog wat dingen gebeuren, maar we zijn op de goede weg”.

Het is goed merkbaar dat er een frisse wind door de Aristoshal gaat. Zo heeft Ter Horst zijn ploeg in een klein tijdsbestek een compleet nieuwe habitus eigen gemaakt. De trainingsopkomst is formidabel en zelfs tijdens de workouts van conditietrainster Sonja Oldenburg lijkt niemand er moeite mee te hebben om een stapje extra te zetten. Aanvoerder Reinder Woudstra verteld: “Vanaf de eerste training zag je een mentaliteitsverandering ten opzichte van vorig seizoen. Onze selectie gaat er echt elke training vol voor en iedereen beseft dat we aankomend seizoen een stapje extra zullen moeten zetten. Wij komen namelijk niet zomaar even een jaartje rondkijken in de eredivisie. Volgend jaar rond deze tijd bereiden wij ons voor op het tweede seizoen in de eredivisie”.

Ook het nieuwe strijdplan van de Amsterdammers begint steeds meer vorm te krijgen. Het spel van Aristos werd de laatste jaren vaak bestempeld als log en statisch, en het team was erg afhankelijk van de individuele klasse van een aantal spelers. Ter Horst liet al direct na zijn aanstelling als hoofdtrainer doorschemeren het tactisch over een andere boeg te willen gooien. Het collectief zou optimaal benut moeten worden; “Ons spel zal een stuk dynamischer en gevarieerdere moeten worden. Om op dit niveau kansen te creëren, zullen meerdere spelers tegelijk in beweging moeten zijn. De spelers beseffen dit ook. Ze pakken het ook goed op tijdens de trainingen.”

Zaterdag 6 september maakt Aristos in de eigen Aristoshal zijn debuut in de eredivisie tegen TTL Tachos uit Waalwijk. De wedstrijd begint om 20:00 uur

Deel dit bericht