Sensationele overwinning Hurry Up in Europacup

De handballers van Hurry Up hebben zondagmiddag een sensationele overwinning geboekt in de return van de vierde ronde van de Europese Challenge Cup. Na de met 30-19 verloren uitwedstrijd vorige week in en tegen het Slowaakse Povazska Bystrica presteerde de ploeg van trainer coach Martin Vlijm het om in de thuiswedstrijd in sporthal Angelslo in Emmen de elf punten achterstand weg te poetsen en zich te plaatsen voor de kwart finale.

In Emmen werd er gerust met een 17-10 tussenstand waarmee Hurry Up het merendeel van de achterstand al had opgeruimd. Maar ging de Drentse ploeg vorige week na rust volkomen onderuit, nu kon men na rust de vorm van de eerste helft doortrekken en bij 22-11 had men voor het eerst de achterstand weggewerkt.  Na 42 minuten was men voor het eerst voorbij Povazska Bystrica als de voorsprong voor het eerst 12 doelpunten wordt bij 25-13. Het bleef spannend, men moest het aantal tegendoelpunten onder de 19 zien te houden. Dan was men ook bij elf doelpunten verschil een ronde verder,

Bij 27-15 (45’)  kwam eerst een time-out van de Slowaken. Die reageerden met een score waardoor het 27-16 werd. Tijd voor Martin Vlijm om een time out te nemen na 48 minuten. Het was de gouden greep, Joel Huesmann, Vaidas Trainavicius, Ronald Suelmann en Tommie Falke gaven de Slowaken vervolgens de nekslag. Hurry Up liep dan ook uit naar 31-16. De Slowaken konden nog wat terug doen maar dat was te weinig want met de 32-19 overwinning was het onmogelijke toch gelukt en plaatste Hurry Up zich voor de kwartfinale van de Challenge Cup.