Nieuws

SC Twist trekt herenteam terug uit de competitie

Het bestuur en de Technische Commissie van de Vlaardingse handbalvereniging sc Twist zagen geen andere oplossing meer dan het Herenteam, dat afgelopen seizoen uitkwam in de Hoodklasse C, terug te trekken uit de competitie. Daarmee komt een einde aan een tijdperk waarbij de club nog beschikte over vier heren teams en waarbij het eerste heren team nog mee draaide in de eerste divisie. Na deze “gouden jaren”  begon ook langzaam de afkalving. Beetje bij beetje werd het steeds minder met het herenhandbal in het Vlaardingse.

De laatste vier/vijf jaar kwam ook het eerste herenteam steeds meer onder druk te staan. De spelers werden ouder en er was en is nog steeds een te grote kloof tussen de opvolgende jeugd, die gelukkig wel weer langzaam begint aan te trekken, en de spelers die in het eerste team speelden.

Afgelopen seizoen kon desondanks de plaats in de hoofdklasse redelijk gemakkelijk behouden blijven, maar aan het einde van het seizoen kwam dan toch de onvermijdelijke klap toen  enkele cruciale spelers besloten gezien hun leeftijd, blessureleed of andere interesses te stoppen met handballen met als resultaat dat er geen team meer over bleef om aan de competitie van 2016/2017 in de hoofdklasse te kunnen deelnemen

Alle hoop op een nieuwe toekomst ligt bij de Heren A jeugd. Met die groep kan men weer gaan bouwen aan een nieuw tijdperk zodat Twist volgend seizoen weer mét een éérste herenteam aan de competitie kunnen deelnemen.  

Deel dit bericht