Sasja Antwerpen eenvoudig naar halve finale beker

Na de verrassende overwinning op Hasselt heeft Sasja zich woensdagavond ten koste van Krease Houthalen, dat in de vorige ronde thuis Merksem nog wist uit te schakelen, eenvoudig geplaatst voor de halve finale van de Beker van België.

Het leek veel op een verplicht nummer en Sasja speelde, op enkele mooie acties na, niet echt een goede wedstrijd, waardoor een moedig Houthalen het verschil telkend kon beperken. Twee keer een tussensprintje bleek voor Sasja voldoende om het verschil te maken.

Tien minuten kon Houthalen gelijke tred houden (5-5), dan duwde Sasja heel even op het gaspedaal en liep het verschil op tot 6-12. De thuisploeg bleef moedig strijden en omdat Sasja het blijkbaar al voldoende vond werd de kloof niet verder uitgediept. Even werd het nog 9-16, maar in de laatste minuut van de eerste helft kon Houthalen nog twee keer scoren en werd er met 11-16 gerust.

De gatsen uit Antwerpen begonnen ook vrij lusteloos aan de tweede periode en dat stelde Houthalen in de mogelijkheid om terug te komen tot 15-18. Dan vonden de Hobokenaars het weer welletjes en Kostic en Rola stelden orde op zaken, zodat het verschil weer opliep naar 16-23.

Opnieuw nam slordigheid bij Sasja de bovenhand en in plaats van het balletje rustig te laten rondgaan, werd al te vaak overhaast en slecht gericht naar doel geworpen. Houthalen kwam hierdoor telkens weer snel in balbezit en kon zo de schade beperken tot vijf minuten voor tijd (23-28). Het fysiek sterkere Sasja kende in de slotfase geen probleem meer met de thuisploeg en gaat zo vlot met een 25-33 overwinning naar de halve finale.