Nieuws

Rob van den Akker nieuwe trainer coach bij MHV dames

Na het aangekondigde vertrek aan het einde van het seizoen van trainer Marcel Idink bij de dames selectie van MHV’81, dat uitkomt in de tweede divisie B, is de het bestuur en Technische Commissie van de ploeg uit het Brabantse Mill uitermate verheugd te kunnen melden dat Rob van den Akker en Bas de Gier het nieuwe technisch kader van de damesselectie invulling gaan geven. Van den Akker krijgt de rol van hoofdtrainer en de Gier die van assistent coach. Oud trainer coach Richard Louwers krijgt rondom deze nieuwe aanstelling een adviserende rol

Van den Akker en de Gier hebben een enorme staat van dienst binnen MHV. Beide heren hebben MHV ’81  mede op de handbalkaart gezet. Zij hebben jaren deel uitgemaakt de herenselectie, dat in zijn topjaren tegen het niveau van de eredivisie aan schuurde.

Vice-voorzitter Günther Robbrecht kan zijn geluk niet op: “Na het aangekondigde vertrek van Idink is  met Technische Commissie en Bestuur gebrainstormd over de invulling van de trainersfunctie bij de damesselectie voor het aankomende seizoen. Al snel werd duidelijk dat beide heren hierin konden passen en bekend was ook dat beiden toe waren aan een volgende stap. Echter was het de vraag of deze nieuwe uitdaging te combineren zou zijn met werk en privé. Onder het mom van “niet geschoten altijd mis” zijn beiden heren benaderd.  En al snel bleek het goede gevoel van beide kanten zo sterk, dat onmogelijkheden plotseling mogelijkheden werden.

Zowel van den Akker als de Gier hebben nog geen ervaring met een dergelijk rol in het dameshandbal maar zien dit vooral als een uitdaging en een kans zich het niveau eigen te maken. Hierbij zullen zij op de achtergrond gesteund worden Richard Louwers, voormalig trainer/coach van de heren van MHV.  

Deel dit bericht