Nieuws

Rik van Boxtel verwacht MHV in de top vijf van de eerste divisie

Voor de handballers van MHV’81 was het afgelopen seizoen eigenlijk wel een heel bizar seizoen. De ploeg uit het Brabantse Mill had alle kansen in eigen hand om kampioen te worden van de eerste divisie en als gevolg daarvan te promoveren eredivisie, dan wel via optie twee de nacompetitie te promoveren. Mede door de invoering van de Bene-League en de versterkte promotie naar de eredivisie met vier ploegen was er een goed klimaat om een eventuele promotie naar de eredivisie succesvol te kunnen overleven.

Tegen het eind van de competitie kwam daar dan het bericht dat de club had besloten om niet naar de eredivisie zou gaan promoveren omdat drie spelers waaronder de stekhouders Geert en Mark van Elzen en Wouter van der Wijst Wouter van der Wijst de club zouden gaan verlaten. Daardoor was men bang dat er te weinig kwaliteit zou overblijven om een niveau hoger goed te kunnen presteren. Vervolgens werd er dan ook alles aangedaan om te voorkomen dat men kon promoveren.

Inmiddels zijn we drie maanden verder en zijn ook de handballers van MHV al weer twee weken aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen bezig. Trainer coach Tiny van Katwijk heeft zijn plaats afgestaan aan de 33-jarige Rik van Boxtel die tussen 2011 en 2013 als eens twee jaar trainer is geweest bij MHV. Naast de gebroeders Van Elzen en van der Wijst zag van Boxtel ook Martijn Rombouts na twee seizoen blessure leed gehad te hebben vertrekken naar Bevo 2 waar hij zich weer wil gaan herpakken. Daar staat tegenover dat de linkshandige Stein Mechelaars weer terug is. “Hij is een speler met veel potentie maar heeft al een aantal jaren niet meer op niveau gespeeld. Hij komt ook terug van een schouderblessure. Verder hebben we cirkelspeler Jasper Alberst (20) van Bevo 2 er bij gekregen. Hij is een fysiek sterke speler die het niveau van de eerste divisie al gewend is” zo vertelt Van Boxtel.

“Het zal weer even tijd kosten om iedereen in te passen in de selectie” aldus van Boxtel, “maar ik denk dat wij dit seizoen in staat zijn om weer met de top vijf van de eerste divisie te kunnen meedraaien. Verder verwacht ik veel van de twee gepromoveerde ploegen WHC en AHV Achilles en hoop ik dat we op gaan naar een mooi en spannend seizoen".

Deel dit bericht