Ravensbergen de held van Bevo in 2e finale wedstrijd: Incl intervieuws

Voor de handballers van OCI-LIONS was het een grote ontgoocheling dat Targos bevo Hc zaterdagmiddag een derde finalewedstrijd wist af te dwingen. Na de 34-19 vorige week in Sittard was het zaterdag Bevo, dat onder meer gadegeslagen werd Estavana Polman en Rafel van de Vaart, in de tweede wedstrijd in een uitverkochte sporthal de Heuf de lakens uitdeelde en een bijna perfectie eerste helft speelde  waarin LIONS er helemaal niet aan  te pas kwam. Daar waar bij Bevo alles lukte vanaf de eerste minuut ging bij LIOSN meteen alles fout.

Missers. Het houtwerk, technische fouten maar ook aanvallende fouten. Alles wat maar mis kon gaan passeerde de revu. Bevo kon daarnaast rustig scoren al stuitte men in de eerste tien minuten toch nog geregeld op doelman Hoiting. Na zes minuten stond er een 3-0 voorsprong op het scorebord waarna Ramos de eerste treffer voor LIOSN kon aantekenen (3-1).

Halverwege de eerste helft staat het 7-3 en is de achterstand nog te overzien maar als dan Ravensbergen zich steeds nadrukkelijke met de wedstrijd gaat bemoeien en Hoiting zijn verdediging steeds zwakker zag worden waardoor hij ook nog maar weinig kon uithalen werd het gat tussen beide ploegen steeds groter, mede ook omdat LIONS zich deze keer liet afleiden door zaken die niets met het spel van doen hadden. De 9-3 tussenstand na twintig minuten loopt op naar een verschil van elf doelpunten op bij de rust 15-4.

Na de bijna perfecte eerste heft van Bevo gaf niemand nog een cent voor de kansen van LIOSN al dacht Bevo trainer Martin Vlijm daar iets genuanceerder over. Bij aanvang van de tweede helft liet hij weten dat je zo’n voorsprong natuurlijk nooit meer uit handen mag geven, “maar ik ken mijn ploeg. Die kam binnen een paar minuten helemaal in paniek raken en dan kan alles nog mis gaan”, aldus Vlijm, die vervolgens inderdaad in de beginfase van de tweede helft het scenario zag ontrollen waar hij het meest voor vreesde. LIONS scoort in rap tempo drie doelpunten 15-7. Even was het echte LIONS weer te zien dat binnen zeven minuten terug kan komen naar 17-10. Bij deze tussenstand zag Lions vervolgens eerst een doelpunt afgekeurd worden wegens cirkel en vervolgens in dezelfde minuut nog een break tegen de paal afketsen.

Vlijm grijpt dan ook meteen naar zijn time-out kaart, echt orde op zaken kreeg men het bij Bevo niet, direct na de time-out wordt een zeven meter gemist maar dan staat Ravensbergen op die met een viertal reddingen op rij tussen de negende en zestienminuut zijn ploeg, die zelf nauwelijks kansen creëerde, op de been hield.

Een keer konden beide ploegen scoren (18-11), maar ondanks dat LIONS in de tweede helft beter speelde was door het optreden van Ravensbergen, die op een gegeven moment alles wat op hem afkwam tegenhield, de titelverdediger niet in staat dichterbij te komen. Door zijn optreden bleef LIONS op gepaste afstand en werd het nooit meer een echte wedstrijd. Pas in de slotfase kon men van 23-15 terugkomen naar eindstand 24-19 maar dat was louter voor de statistiek, de wedstrijd was op dat moment al lang gelopen. De Doelman van Bevo werd ook terecht na afloop uitgeroepen tot Man of te Match

Volgende week zondag 13:00 uur staat de derde en alles beslissende wedstrijd in Sittard op het programma. De winnaar van deze ontmoeting mag zich voor de tweede keer tot landskampioen kronen.

Luister verder naar Pim Augustinus, Dylan Vossen en Martin Vlijm

Bevo aanvoerder Pim Augustinus: ”De eerste heft begonnen we uiterst strek daar hebben we het verschil gemaakt. De tweede helft was toch wat minder alsof we ons inhielden en een op save wilde spelen, maar dat was helemaal niet nodig” Luister verder

LIONS opbouwer Dylan Vossen: We kwamen in de eerste helft heel moeilijk los en kwamen daarbij niet in ons eigen spel. Bevo speelde echter niet anders dan wij verwacht hadden maar bij hun vielen de stukjes vandaag wel op z’n plaats en wij kregen dat niet gestopt”. Luister verder

Bevo coach Martin Vlijm:  Als je zover voor staat is het enige wat je moet blijven doen is doelpunten maken. Als jij een doelpunt maakt moeten hun er alweer twee maken Ik ben niet in paniek geweest. Het is vijf doelpunten geworden, maar dat komt meer omdat we in d elaatste minuten veel te slordig gingen afronden en de jongens al aan het feestvieren waren. Maar dat maakt niet uit want je hoefde alleen maar te winnen en dat hebben we vandaag gegaan met een ander Bevo. Luister verder

Foto’s: Met dank aan: ©Reza Karimidouna  Kijk hier verder voor een hele fotoreportage