Quintus winst de eerste Europa Cupwedstrijd op IJsland

De handbalsters van Vitro Quintus verblijven dit weekend op IJsland waar ze de twee ontmoetingen in de vierde ronde van de Challenge Cup spelen tegen Haukar. De eerste wedstrijd van zaterdagavond eindigde in een overwinning voor de ploeg uit Kwintsheul

Na een 11-14 ruststand zegevierde de ploeg van trainer coach Alex Curescu met 26-29. Daarmee hebbend de dames uit het Westland een goede uitgangspositie voor morgen wanneer ze aan de tweede wedstrijd gaan beginnen, maar het zal nog wel een harde kluif worden voor de Heulse ploeg om Haukar van het lijft te houden wat ze weten niet van opgeven.

Vanaf het begin van de wedstrijd nam Quintus het heft in handen, maar de IJslandse vrouwen kwam goed terug in de wedstrijd.

Met een vliegend start stond men na tien minuten op een 3-8 voorsprong waarna zich de marge zich stabiliseerde. Toch kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en kwam terug tot 9-12.  Het goede keepers werk van Van Polder zorgde ervoor dat Haukar in de eerste helft niet dichterbij kon komen: Rust 11-14

In de tweede helft kwam de thuisploeg sterk uit de kleedkamer en nadere de Heulse ploeg tot op een doelpunt: 16-17. Haukar liep vervolgens in korte tijd tegen een aantal tijdstraffen aan en met die overtal situatie wist Quintus wel raad.  De gasten liepen weer uit naar een voorsprong van drie punten 17-20 en kwamen zelfs weer even op een marge van vier doelpunten. De thuisploeg wilde echter niet opgeven en kwam opnieuw terug tot op een doelpunt: 24-25. In de slotfase had Quintus uiteindelijk toch de langste adem en won met 26-29 de eerste confrontatie.

“We hebben niet slecht gespeeld maar ook niet grandioos” vertelde coach Alex Curescu na afloop. “We hebben vergeten onszelf te belonen en dat is zonde. We hadden de wedstrijd op slot moeten gooien maar dat hebben we niet gedaan we hebben de kans wel gehad. We hebben echter heel veel vrije kansen gemist. Zo stonden we 15 keer een tegen een met de keepsters. Daardoor kwam zij terug in de wedstrijd en begonnen wij te twijfelen. Iedereen beseft wel dat het jammer is en weet dat er morgen nog een pittig potje gaat wordt, maar we willen het alsnog afmaken morgen. Persoonlijk verwacht ik een zelfde type wedstrijd, als we dan wel de kansen afmaken komt het goed”.

Scores voor Quintus kwamen van Cynthia Grift 7 , Daisy Hage 5, Anouk Zwinkels 5, Tessa van Zijl 4, Susan de Bakker 3, Sharon Nooitmeer 2, Sabine Vollebregt 1, Angelique van Duijvenbode 1 en Britt van Steekelenburg 1,

De 36-jarige linker opbouwster van Haukar Ramune Pekarskyte nam twaalf doelpunten voor haar rekening. Gudrun Erla Bjarnardottir 6 en de Portugese Maria Ines Da Silva Pereira scoorde 5 maal