Quintus kan ticket voor halve finale Challenge Cup gaan boeken

De handbalsters van Quintus hebben zaterdagmiddag in de eerste wedstrijd uit de kwartfinale van de Challenge Cup gehakt gemaakt van het Zwitserse LK Zug. De nummer drie van de Zwitserse competitie kwam er in de eerste wedstrijd dit weekend in Kwintsheul niet aan te pas. Na een 16-7 ruststand won Quintus met 35-12

Zug heeft een attractieve loting getroffen met het Hollandse Quintus was te lezen op  de website van de Zwitserse ploeg. Tien minuten kon Zug nog meekomen met die attractieve ploeg die in de openingsfase nog wat kansen liet liggen waaronder een zeven meter van Daisy Hage maar vanaf 4-3 nam Quintus het heft definitief in handen en domineerde tot de laatste minuut de wedstrijd tegen een ploeg die geen vuist kon maken. Zug bleef alleen maar breien en zoeken naar een mogelijkheid om vanaf de cirkel te scoren want vanuit de tweede lijn had men geen enkel speelsters die over die kwaliteit beschikt om van afstand te scoren . Bij rust was de wedstrijd dan eigenlijk al gespeeld als Quintus met een voorspong van negen doelpunten (16-7) de kleedkamer in kan gaan.

De tweede helft had niks meer om het lijf. Het was eenrichtingsverkeer richting het Zwitserse doel. Wanneer Zug dan een keer door de verdediging van Quintus kon komen was het eerst Jesse van de Polder en later Esther de Vos die de ballen uit het doel wisten te rammelen. Zug had geen enkel verweer tegen de Heulse aanvallen die de ene het andere doelpunt konden scoren en uiteindelijk via een 25-10 tussenstand halverwege de eerste helft met 35-12 de wedstrijd hebben gewonnen en daarmee al het ticket voor de halve finale kunnen gaan boeken.

Een voorspong van 23 doelpunten gaat deze ploeg niet meer prijsgeven wanneer zondag om 14:00 uur ook de return in Kwintsheul wordt gespeeld. De tweede wedstrijd wordt een verplicht nummertje. Daarmee heeft de ploeg van de vertrekkende trainer coach Alex Curescu een stukje clubhistorie geschreven. Drie keer eerder stond men in de kwartfinale maar nooit wist men door te dringen tot de halve finale.

Het is alleen nog afwachten wie de tegenstander gaat worden het Kroatische HC Lokomotiva Zagreb op het Spaanse Gran Canaria ACE.

scores: Daisy Hage 7, Cynthia Grift 5, Sharon Nooitmeer 5, Anoul Zwinkels 5, Brit van Steekelenburg 3, Dorien van Wissen 3, Tessa van Zijl 3, Susan de Bakker 1, Iris van Aalst 1, Iva van der Linden 1, Angelique van Duijvenbode 1.