Quintus Europees probeemloos verder ondanks moeizaam zege

De kwartfinale van de Challenge cup tussen Vitro Quintus en het Zwitserse LK Zug was al na de eerste wedstrijd van zaterdagmiddag gelopen. Na de 35-12 overwinning was de Heulse ploeg al zekere van een plaats in de halve finale mist er geen gekke dingen meer zouden gaan gebeuren op zondag.

Het werd een compleet andere wedstrijd waarbij Quintus duidelijk problemen had met de concentratie en daarbij ook nog eens tegen een zevental tijdstraffen aan liep. Ook de Zwitserse ploeg kreeg zeven tijdstraffen opgelegd waar Daphne Gautschi er uiteindelijk drie kreeg en drie minuten voor het einde bij een stand van 29-30 voor Quintus met rood kon vertrekken.

Die laatste tijdstraf nekte de Zug want in een wedstrijd waarin het 55 minuten gelijk opging en het verschil nooit groter is geweest dan twee doelpunten sloeg Quintus in de slotfase toe en liep nog weg naar een 29-34 overwinning

Een overwinning die te ruim uit viel gezien het verloop van de wedstrijd want het was de Zwitserse ploeg die lange tijd de regie voerde en ook lange tijd op een kleine voorsprong heeft gestaan. Telkens wanneer Quintus de voorsprong nam was het Zug dat weer snel het commando overnam. Dat leek ook te gaan gebeuren toen De Heulse ploeg in de 53e minuut voor het eerst een drie punten voorspong nam: 27-30 en Zug vervolgens weer terugkwam naar 29-30. De rode kaart voor Zug brak de ploeg uiteindelijk op.

met een totaal score van 69-41 plaatst Quintus zich voor de kwartfinale waarin het gaat spelen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen HC Lokomotiva Zagreb  en Rocasa Gran Canaria de eerste wedstrijd eindigde in een 29-24 overwinning voor de Kroatische ploeg

Scores: Tessa van Zijl 8, Cynthia Grift 7, Daisy Hage 4, Sharon Nooitmeer 4, Anouk Zwinkels 3, Dorien van Wissen 2, Lisa Warmerdam 2, Susan de Bakker 1, Lois Strik 1, Nicol van Meteren 1, Brit van Steekelenburg 1 .