Nieuws

PSG-ster Karabatic wil vierde titel met vierde club

Door Frits Feuler - Wat voetballer Zlatan Ibrahimovic (34) niet lukte met PSG, wil Nikola Karabatic (32) met de handballers van PSG wel doen: de Champions League winnen! Dan moet er zaterdagmiddag bij de Final Four in de Lanxess Arena in Keulen (15.15 uur) eerst gewonnen worden van de Poolse kampioen Kielce.

In de finale (zondag 18 uur) gaat het dan om de hoofdprijs van een half miljoen euro. Kruimels, als je dit bedrag vergelijkt met de voetballers in de Champions League. De winnaar incasseert over het hele seizoen gezien 55 miljoen! 110 keer zoveel…

Voor Karabatic staat er nog een uniek feit in de steigers. Bij winst kan hij zich als eerste handballer kronen tot die speler die vier keer de ‘Cup met de grote oren’ mocht vasthouden. Montpellier, Kiel en Barcelona waren met hem in een eerdere editie al succesvol.

Dat zou de Fransman tot een trotse man maken, zo blijkt toch uit de vele interviews die de Franse tophandballer voorafgaand aan het evenement in Keulen geeft. “Voor mijn ego zit ik hier niet op te wachten, daarvoor heb ik deze titel niet nodig. Ik wil deze kampioensschaal voor mijn ploeg en de stad Parijs!” Tja….

Met het budget van de vier deelnemende ploegen is niet veel mis. Het sterrenteam van PSG (17 miljoen) is de favoriet, Kiel (9,5) en dit jaar enorm geplaagd door blessures en uitgeschakeld voor de Duitse titel en beker, wordt als de uiteindelijke nummer vier gezien. Kiel-trainer Alfred Gislasson kan nog steeds geen beroep doen op René Toft Hansen (kruisband afgescheurd), Blazenko Lackovic (geen Europese spelerslicentie) en Duits international Steffen Weinholdt (gebroken hand). Maar manager Thorsten Storm rekent op een verrassing van zijn ploeg tegen het Hongaarse Veszprem. “Omdat we de beste keeper (Niklas Landin, FF) hebben en vrijuit kunnen spelen!”  

Deel dit bericht