Nieuws

Priscilla Bergman derde speelster van VOC die overstapt naar Volendam

De 27-jarige cirkelspeelster Priscilla Bergman is de derde speelster van VOC Amsterdam die de overstap maakt naar het naar de hoofdklasse gepromoveerde damesteam van Volendam. Hoekspeelsters Alyssa Alings uit Almere en keepster Kelly de Haan uit Purmerend gingen Bergman de afgelopen weken al voor. 

Zowel Alings als Bergman trainde onder Ruud van den Broek al bij Aalsmeer voordat zij drie jaar geleden met van den Broeck de overstap maakte naar VOC Amsterdam. De Haan trainer bij VOC onder van den Broeck toen hij weer als keeperstrainer bij de hoofdstedelingen aan de slag ging.

Bergman  vindt het een uitdaging om mee te helpen het Volendamse dameshandbal naar een hoger plan te tillen. De cirkelspeelster begon haar carrière bij het Amsterdamse Aristos en speelde daarna zes jaar voor Aalsmeer. Het afgelopen seizoen won zij met de Amsterdammers nog de beker en speelde in de finale om het landskampioenschap.

Trainers Ruud van den Broeck en Pim Ligthart van KRAS/Volendam hebben de damesselectie, welke een mix is van jonge talent en routine, met de komst van Bergman rond.  

Deel dit bericht