Nieuws

Play-offs Poule B: Redt Bevo de Meubelen of gaat men ten onder

Poule B wordt ook wel de poule des dood genoemd met drie ploegen die behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn en zal er een moeten sneuvelen voor een plaats in de halve finale om de landstitel.  Daar komt bij dat drie van de vier ploegen uit deze poule deze week ook nog eens gesneuveld zijn in de kwartfinale van de beker. Voor E&O betekend dit dat een prijs er dit seizoen niet inzit en dat de promotie naar de BENE-League, met twee nederlagen, en met dit weekend een uitwedstrijd tegen Volendam voor de boeg, hoogstwaarschijnlijk wel kan vergeten tenzij er ergens nog iets onverwachts staat te gebeuren.

Voor Volendam en Bevo betekend dit dat de strijd om de landtitel nog de enig prijs is waarvoor men nog kan strijden en dat met de wetenschap dat een van de drie Hurry Up, Bevo of Volendam in de strijd om de landstitel zal moeten afhaken kan het er nog best stevig aan toe gaan de komende weken.

Zaterdagavond treft Kras Volendam thuis E&O dat voor zijn laatste kans strijd om mogelijk nog op de derde plaats te kunnen eindigen. Net als de Noord Hollanders zal ook E&O graag een revanche willen voor de verloren bekerwedstrijd waarin men tot tien minuten voor het einde nog zicht op een halve finale plaats, al heeft coach Edwin Kippers zijn conclusie al getrokken na de verloren play-off wedstrijd tegen Hurry Up: "We zijn niet goed genoeg en zullen niet promoveren naar de BENE-league” was zijn reactie na afloop. Volendam kan in de poule des doods de leiding nemen als het zelf wint van E&O en Hurry Up in de thuiswedstrijd tegen Bevo niet tot een overwinning kan komen.  De wedstrijd in Volendam begint om 19:00 uur en staat onder leiding van de scheidsrechters Arjan Schneiders en Michael Verstege daar waar Jaap van der Pijl al waarnemer bij de wedstrijd aanwezig zal zijn.

Live stream 19:00 uur KRAS Volendam - Oosting E&O

Met Hurry Up tegen Bevo krijgen we een replay van de bekerwedstrijd waarin dinsdag Hurry Up net even wat sterker was de Limburgers die misschien wel een verlening ontnomen werd doordat De Kuyper zes seconden voor tijd bij zijn laatste doelpoging toch wel zwaar gehinderd werd. Zaterdag kan Bevo zijn revanche pakken. Dat is wel hard nodig anders gaat het er op lijken dat het Bevo gaat worden dat een vroege dood zal sterven in de strijd om de landstitel.

Als Bevo verliest is de kans groot dat zowel Hurry Up en Volendam drie punten weglopen van de Ploeg uit Panningen en dan wordt het echt lastig om nog bij de eerste twee ploegen te komen. Als Bevo in Zwartremeer gaat winnen dan wordt het nog bijzonder spannend in Poule B en als E&O ook nog eens zou kunnen verrassen in en tegen Volendam wordt het helemaal spannend. de eedstrijd in Zwartemeer begint om en stat onder leiding van de scheidsrechters André Hommen Marco Remmerswaal. De waarnemer  is Rob Schneider

Live stream 20:00 uur JMS Hurry Up  - Targos Bevo Hc 

Deel dit bericht