Nieuws

Play-offs herencompetitie na dit seizoen op de schop

Na dit seizoen gaat de play-off competitie om de Nederlandse landstitel bij heren handballers op de schop. Vanaf het seizoen 2017-2018 spelen de beste vier Nederlandse ploegen uit de BENE-League om de Nederlandse landstitel.

De nummer vier en vijf van de BENE-league spelen met de nummers één en twee van de Nederlandse hereneredivisie om twee plaatsten in de BENE-league voor het seizoen daarop. BENE-league ploegen kunnen daarmee dus makkelijker degraderen terwijl eredivisie ploegen meer kans maken om te promoveren naar de BENE-League.

Omdat daarmee het aantal te spelen wedstrijden over een heel seizoen gesproken minder wordt start de BENE-League vanaf komend seizoen ook twee weken later. Dit ook vanwege het feit dat de eerste twee ronden gelijk vallen met de eerste ronde van de Europacup en het Champions League kwalificatietoernooi en daardoor anders al meteen veel wedstrijden moeten worden verschoven.

Dit seizoen wordt de play-offs om de landtitel afgewerkt in twee poules van vier ploegen

daarbij hanteert men de volgende indeling: Tussen haakjes de groepsindeling naar aanleiding van de huidige stand in de BENE-league en eredivisie Het is dus nog geen vaststaand feit dat dat straks ook zo zal zijn.

Groep1

Nummer 1 BENE-League (OCI-LIONS)

Nummer 4 BENE-League (Kras Volendam)

Nummer 6 BENE-League (Koorneef Quintus)

Nummer 2 Eredivisie (Swift Arnhem)

Groep 2

Nummer 2 BENE-League (JMS Hurry Up)

Nummer 3 BENE-League (FIQAS Aalsmeer)

Nummer 5 BENE-League (Targos BEVO HC)

Nummer 1 Eredivisie (Oosting E&O)

Na de competitie volgen er kruisfinales waarbij de nummers 1 en 2 gaan spelen in een Best of Two om één plaats in de finale.

Kruisfinales

Winnaar poule A – Nummer 2 poule B

Winnaar poule B – Nummer 2 poule A

 

De nummers drie en vier van elke poule gaan spelen om de rangorde van de competitie, de plaatsen 5,6,7 en 8 middels een Best of Two

Nummer 3 Poule A – Nummer 3 Poule B voor de plaatsen vijf en zes

Nummer 4 poule A – Nummer 4 poule B voor de plaatsen zeven en acht 

Deel dit bericht