Nieuws

Peter Portengen vertekt na zes jaar bij Dalfsen

Een aantal maanden gelden liet Peter Portegen in een interview al doorschemeren dat hij misschien wel eens aan zijn laatste periode bezig is bij Dalfsen en dan hij nu hij niet meer bij het Nederlands damesteam werkzaam is zijn handen weer vrij heeft om zich breder te kunnen oriënteren.

Ook gaf hij daarin aan dat de werkwijze van Dalfsen er op gericht is dat er ieder jaar weer een aantal speelsters naar het buitenland vertrekken, maar de coach liet ook duidelijk weten dat het wel steeds moeilijker wordt om nieuwe speelsters aan te trekken, en dat ze daarnaast ook steeds jonger worden. Dit weekend heeft de club dan kenbaar gemaakt dat men op zoek moet naar een nieuwe trainer omdat  Portengen zijn keus heeft gemaakt en dat hij na dit seizoen vertrekt bij de zesvoudige landskampioen en een nieuwe uitdaging aan gaat.

Adri van Leeuwen, bestuurslid van de Stichting Tophandbal Dalfsen, laat weten  het besluit van Peter Portengen te betreuren, maar wel begrip te hebben voor het feit dat hij na zes  hele mooie jaren toe is aan een nieuwe uitdaging.

“Peter Portengen is als trainer/coach is na dit seizoen zes jaar aan onze club verbonden geweest. Hij is een heel belangrijk onderdeel van ons concept en heeft aangetoond dat daarmee aansprekende resultaten behaald kunnen worden. Veel speelsters hebben via het programma bij Dalfsen de stap naar het buitenland en naar Oranje kunnen maken. Daarnaast kijken wij natuurlijk met veel plezier en trots terug op de in de afgelopen jaren met Peter en zijn teams behaalde kampioenschappen, bekers en supercups.

Ook dit seizoen zijn we weer met een hele jonge groep in de race om de prijzen. Dat Peter volgend jaar niet meer voor onze groep zal staan verandert daar niets aan. Coach en team zijn heel gedreven met elkaar aan het werk om er ook dit seizoen weer iets moois van te maken.

Natuurlijk gaat de Stichting Tophandbal Dalfsen op zoek naar een nieuwe trainer/coach die ons kan helpen dit mooie concept levend te houden. We zullen geen concessies doen aan onze visie en dus blijven werken met een intensief trainingsprogramma om de speelsters die dat graag willen te begeleiden naar een mooie handballoopbaan in het buitenland en/of het Nederlands team.”

Er gaan sterke geruchten dat Portengen terugkeert naar Volendam waar hij in de eerste succesperiode van de Noord Hollandse club tussen 2003 tot 2007 ook al werkzaam is geweest.

Deel dit bericht