Nieuws

Patrick Kersten nieuwe hoofdtrainer VOC Amsterdam

Het bestuur van VOC Amsterdam is er op korte termijn in geslaagd een nieuwe technische staf voor volgend seizoen vast te leggen. Nadat bekend werd dat de samenwerking met de huidige hoofdtrainer Richard Kuijer aan het einde van dit seizoen niet wordt voortgezet werd onmiddellijk gestart met de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer met het juiste profiel. De wensen van de spelersgroep werden daarbij geïnventariseerd en het handbal netwerk werd geraadpleegd. Patrick Kersten was vrijwel meteen de ideale kandidaat.

De 41 jarige Kersten was de afgelopen vier seizoenen trainer bij de heren van Nieuwegein. Als speler is hij vooral bekend geworden als een technisch begaafde regisseur die vanaf de rechter opbouw de lijnen uitzette. Hij speelde in Nederland op eredivisie niveau bij E&O, Aalsmeer en Volendam en heeft daarnaast in de sterke Duitse en Spaanse competities zijn sporen verdiend. De oud-international speelde 105 interlands en is veelvuldig landskampioen geworden.

Het nieuwe trainerstrio Kersten/Van den Broeck/Burgers heeft samen meer dan 400 interlands achter hun naam staan en zijn geen onbekenden van elkaar. Zo speelde Kersten met Van den Broeck samen bij Volendam en in Oranje en kent hij Burgers vanuit hun gezamenlijke Oranje tijd als speler en speelsters.

Kersten zelf heeft nog geen ervaring met dameshandbal, maar ziet dit vooral als een uitdaging en een kans om nu ook als hoofdtrainer en coach op het hoogste niveau bij de Amsterdammers aan de slag te gaan.

Burgers zal zich voornamelijk bezighouden met het begeleiden van de krachttrainingen en de positiegerichte individuele techniek trainingen, terwijl van den Broeck net als nu de keeperstrainingen voor zijn rekening zal nemen.

  

Deel dit bericht