Nieuws

Patrick Kersten met onmiddellijk ingang weg bij VOC.

In een persbericht laat VOC voorzitter Rick Neijndorff weten dat de club afgelopen zondag, na de uitschakeling in de Europacup door Buxtehuder SV, onaangenaam verrast werd door trainer/coach Petrick Kersten met de mededeling dat hij voornamelijk om privé redenen zijn functie als hoofdtrainer van de Amsterdamse club per direct neerlegt.

Kersten werd destijds aangesteld als hoofdtrainer op voorwaarde dat hij vanwege zijn op dat moment hoog zwangere vrouw, tot in ieder geval uiterlijk januari slechts een deel van de trainingen voor zijn rekening zou nemen. Tot die tijd zouden de assistent trainers de overige trainingen voor hun rekening nemen.

“Vol enthousiasme is Kersten aan de slag gegaan maar vier maanden later, heeft hij moeten concluderen dat zijn privé- en werksituatie in combinatie met het trainerschap niet goed werkt” aldus Neijendorff. “Hij heeft lang getwijfeld maar zijn besluit werd vergemakkelijkt omdat dat de onderlinge samenwerking van de technische staf volgens hem veel stroever verliep dan hij aanvankelijk verwacht had”.

Het bestuur betreurt zijn vertrek. Temeer daar de onderlinge samenwerking tussen bestuur en trainer wel naar volle wederzijdse tevredenheid verliep.  Bovendien zijn de resultaten goed zo stelt het bestuur vast na twee fantastische EHF Cup wedstrijden, die wat beloven voor de nabije toekomst.  

Zijn vertrek heeft hij alleen bij het bestuur kenbaar gemaakt. Zonder daarover de selectie in te lichten over zijn ophanden zijnde vertrek is hij zondag vertrokken. Daarna heeft Kersten zich niet meer laten zien in Amsterdam. De selectie werd dan ook pas dinsdagavond door het bestuur op de hoogte gebracht van de ontstane situatie.  

Deel dit bericht