Nieuws

Oranje-handballers winnen ruim van OHV Aurich

De Nederlandse handballers hebben dinsdagavond de laatste oefenwedstrijd gespeeld voordat men volgende week wordt geconfronteerd met een van s’werelds beste nationale ploegen Kroatie. In Zwartemeer waren 800 mensen op de wedstrijd afgekomen tegen de Duitse 3.Liga ploeg OHV Aurich die als sparringspartner voor de Oranje ploeg functioneerde. 

Bondscoach Joop Fiege was na afloop tereden hoe het Nederlands team deze wedstrijd tot een goed einde heeft gebracht. Na een 14-7 ruststand won Oranje met 34-17. Gezien het krachtsverschil een duidelijk overwinning waar we niet te veel waarde aan moeten hechten. Wel sprak de bondscoach zijn tevredenheid over de wedstrijd. Fiege was dan ook erg te spreken was op de wijz waarop Oranje heeft gespeeld. „We hebben veel goede aanvallen gezien die vaak ook met geduld werden uitgevoerd. Ook hebben we met het oog op de komende wedstrijden verschillende dekkingsvormen gespeeld“. Daarnaast werd er vogens Fiege met veel plezier gespeeld en was er een erg positieve  teamgeest.

„Het was de tweede keer dat we nu een trainingsstage met een wedstrijd hebben kunnen organiseren vertelt Fiege. „In aanloop naar de de twee wedstrijden hebben we dan toch drie dagen kunnen trainen en spelen. De eerste keer bij Dormagen en deze week bij Hurry Up. Wij zijn heel blij met de geboden gastvrijheid en ontvangst door Hurry Up en de wijze waarop ze alles georganiseerd hebben. Zij hebben ook de kosten voor hun rekening genomen en als compensatie is de entree bij de wedstrijd van vanavond naar de club gevloeid. Zo snijt het mes naar twee kanten. Ik hoop dan ook dat er in de komende periode meer clubs in Nederkand zijn die ons op die basis willen ontvangen“.

Vandaag wordt de definitieve selectie van zestien spelers bekend gemaakt die mee gaan naar Kroatie. Als Oranje terugkomt zal Fabian van Olphen zich als zeventiende speler bij de selecte voegen voor de wedstrijd tegen Noorwegen.

Deel dit bericht