Nieuws

Oranje U21 wint onderweg naar de WK kwalificatie in Italië van Zwitserland

Na de 36-13 overwinning van maandagavond tegen het Oberligateam van Merzig had bondscoach Edwin Kippers een aantal aandachtspunten geconstateerd waaraan in de voorbereiding van de Kwalificatie nog gewerkt dient te worden.

Dinsdagavond stond een oefenwedstrijd van een ander kaliber op het programma. Oranje U21 moest aantreden tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland U21 waartegen men afgelopen jaar  een paar keer gespeeld heeft in Eindhoven maar waar men niet van had kunnen winnen.

Deze keer lagen de zaken in het Zwitserse Basel even iets anders. Oranje behaalde een zeer nuttige overwinning op Zwitserland.

Een gedreven Oranje ploeg nam al vroeg afstand van de Zwitsers. De verdediging stond als een huis en de snelle break gaven een ruststand van 18-9 te zien in het voordeel van Oranje.

In de tweede helft liet bondscoach Edwin Kippers iedereen aanbod komen en werd er een aantal zaken nog beter op elkaar afgestemd. De Zwitsers konden daardoor wel wat inlopen maar de overwinning kwam niet in gevaar. Oranje won uiteindelijk met 29-25 en dat is een behoorlijk opsteker op weg naar de WK kwalificaties in Italie.

Voor morgen staan er in het mooie sportcomplex van Basel nog twee trainingen gepland waarin de fijn afstemming zal gaan plaatsvinden.

Vandaag scoorden Kay Smits 6, Dani Bayens 4, Ephrahim Jerry 4, Evert kooijman 4, Max de Maat 3, Rutger ten Velde 3,  Ivar Stavast 1, Pepijn Michielsen 1, Marwin van Offer 1, Ducan Postel 1 en Marck van den Beucken 1. 

Deel dit bericht