Nieuws

Oranje U21 vrijdag live te volgen tegen Italie.

De handballers van Oranje U21 spelen vanaf vrijdag hun WK kwalificatietoernooi in het Italiaanse Chiesti.

Oranje begint vrijdagavond met de wedstrijd tegen het gastland Italie. Nederland speelt tegen de ploeg die afgelopen zomer in Litouwen bij het European Championship U18 op de tweede plaats is geëindigd door met 25-26 van Israël te verliezen.  De Italiaanse keuzeheren hebben besloten met de groep spelers die uit zijn geheel bestaat van de geboorte jaren 98/99, en waar men nog veel groeimogelijkheden in ziet, verder te gaan. Zij krijgen bij dit kwalificatietoernooi de gegelegenheid zich verder te ontwikkelen.

Voor bondscoach Edwin Kipper en de spelers Ivar Stavast en Dani Baijens  is deze ploeg niet onbekend want in de groepsfase bij het European Championship U18 speelde zij met Oranje U18 met 23-23 gelijk tegen Italië.

Ondanks dat Nederland toen groepswinnaar werd met vijf punten voor Italië met drie punten bereikte Nederland de finale niet omdat na een 27-27 eindstand men na strafworpen met 31-29 van Israël verloor .

Rusland sleutelwedstrijd

De wedstrijd tegen Rusland op zaterdag zal naar alle waarschijnlijkheid dan ook de sleutelwedstrijd zijn omdat alleen de winnaar van het kwalificatietoernooi zich plaatst voor het WK in Algerije.

Rusland speelde afgelopen zomer ook het EK U20 in Denemarken en eindigde daar op de zestiende en laatste plaatste en wist geen enkele wedstrijd winnend af te sluiten. terwijl Nederland na twee overwinningen in de groepsfase op doelsaldo het hoofdtoernooi finale miste en uiteindelijk twaalfde werd,

Alleen de wedstrijden van Italië worden rechtstreeks via Live stream uitgezonden

Vrijdag 6 januari

18:00  Italië – Nederland

Zaterdag 7 januari

18:00  Italië – Rusland

Zondag 8 januari

18:00  Italië – Letland

De overige wedstrijden zijn wel rechtstreeks te volgen via de Live-ticker van de EHF

Deel dit bericht