Oranje U21 begint WK kwalificatie met winst tegen Italië

De Nederlandse handballers U21 zijn het WK Kwalificatietoernooi in het Italiaanse Chieti begonnen met een 31-21 overwinning Na een moeizame eerste helft kon Oranje toch met een 17-15 voorsprong gaan rusten

De opening van de wedstrijd was voor Italië: 0-1 en 1-2 maar vervolgens leek Oranje snel het heft in handen te gaan nemen en komt in de negende minuut op een 5-3 voorsprong waarna Kay Smits de 6-3 miste. Daarna was het voornamelijk Italië dat gebruikte maakte van een zwakke punten in de Nederlandse dekking. Met name in het middenblok had Oranje het niet op orde. Via 5-5 liepen de thuisploeg uit naar een 7-9 (18’) voorsprong. Twee mooi breaks van Van den Beucken op Ten Velde  en een doelpunt van  Dani Baijens brachten Nederland weer terug in de wedstrijd en op een 10-9 voorsprong  Bij 12-10 kwam Oranje weer op een twee punten voorsprong die het vervolgens ook nog bij rust in handen had: 17-15

In de tweede helft stond de dekking een stuk beter. Met name Duncan Postel sloopte in het tweede gedeelte het Italiaanse aanvalsspel in zijn eentje. Kwam er dan nog eens een bal door dat stond Mark van Den Beucken zijn mannetje. Toch duurde het nog even voordat Oranje een serieus gaatje har geslagen Na dat Italië eerst nog was teruggekomen naar 18-17 liep Oranje vervolgens via driemaal Evert Kooijman, tweemaal Rutger Ten Velde en een doielpunt via Ephrahim Jerryweg naar 24-18 (42’) Daarmee was de kloof geslagen die allen nog maar verder kon worden uitgediept naar een verschil van negen doelpunten: 28-19 (52’). Duncun Postel kon vervolgens de kaap van tien doelpunten slechten bij 30-20.. waarna Oranje de wedstrijd afsloot na een minder goede eerste helft gevolgd door een uitstekende tweede helft met een 31-21 overwinning.

Rusland won eerder op de dag zijn eerste wedstrijd met 26-20 van Letland. Beide ploegen lieten geen geweldige indruk achter Vooral technische waren ze allebei matig. Rusland heeft vooral een fysiek sterke opbouwrij en een reus aan de cirkel. maar is daardoor technische wel erg beperkt.

Vandaag staat voor Oranje de wedstrijd tegen Letland op het programma om 16:00 uur alleen te volgen via Live ticker

Scores: Rutger Ten Velde 10, Evert Kooijman 7, Ephrahim Jerry 5, Kay Smits 4, Dani Baijens 2, Max de Maat 1, Duncan Postel 1, Marwin van Offeren 1,