Oranje U20 wint eerste WK kwalificatiewedstrijd

De Nederlandse handbalsters U20 hebben in het Poolse Chorzow de eerste WK kwalificatiewedstrijd gewonnen.  Slowakije werd na een 14-11 ruststand met 25-20 verslagen.

Nadat Nederland via De Ruijter op een 0-1 voorsprong was gekomen was het Slowakije de voorsprong overnam en na acht minuten de 2-3 scoorde. Vervolgens leek Nederland afstand te gaan nemen als het halverwege de eerste helft op een 7-4 voorsprong komt. Bal verlies en onzorgvuldigheden leidde er toe dat Slowakije weer helemaal terug in de wedstrijd kon komen en bij 8-9 zelfs ook weer op voorsprong kwam. Mede door drie treffers op rij van Pavkovic zij schoot Nederland van 11-10 naar 14-10 kon Oranje uiteindelijk met een 14-11 voorsprong de rust in gaan

Tot halverwege de tweede helft blijft de marge drie punten (20-17) Dan loopt Nederland in vijf minuten weg naar een verschil van zeven doelpunten: 25-17 (50’) Dan scoor Nederland bijna acht minuten niet maar omdat ook Slowakije niet goed met de kansen weet om te gaan blijft de schade beperkt tot 25-20 vooraleer Nieuwenweg met drie doelpunten in de laatste twee en halve minuut de eindstand op 28-21 brengt.

Scores:  Pavkovic 4, Ter Elst 4, Nieuwenweg 3, Struis 3, De Ruijter 3, , Vollebregt 2, Steenbakkers 2, Dulfer 2, Ros 2, Van Buren 1, Vandewal 1, Smits 1