Oranje U20 eindigt als twaalfde bij EK

De Nederlandse handballers zijn er niet in geslaagd hun laatste wedstrijd bij het EK in Denemarken te winnen.  In de plaatsingswedstrijd voor plaats 11/12 verloor Oranje na een 13-13 ruststand met 24-29 van Slovenië U20. Oranje eindigt daarmee bij het aller eerste Europees Kampioenschap dat een Nederlands mannen team heeft gespeeld op de twaalfde plaats. Doelman Mark van den Beucken werd bij Nederland gekozen tot Man of the Match

De eerste helft was een gelijk op gaande strijd waarin Oranje een 1-3 achterstand weg werkte en uitkwam op een 7-5 voorsprong na 12 minuten. Slovenië neemt dan het initiatief over en komt via 7-7 op een 8-9 voorsprong die men kan uitbouwen naar 10-12. In het laatste gedeelte van de eerste helft herstelt Oranje de verhoudingen weer en is de 13-13 ruststand een goede afspiegeling van de eerste helft waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren.

In de tweede helft kan Oranje nog vijf minuten mee met Slovenië maar bij een 15-16 stand ging alles mis. Het spel werd weer te individualistische en de afwerking, die bij Slovenië ook niet top was, liet behoorlijk te wensen over. Tien minuten werd er niet meer gescoord waardoor Slovenië kon weg lopen naar 15-20. Daarmee was het gat geslagen en de wedstrijd gespeeld. Nederland kon geen vuist meer maken en Slovenië won uiteindelijk met 24-29 en eindigt het toernooi als elfde.

Scores voor Nederland: Evert Kooijman 5, Kay Smits 4, Rutger Ten Velde 4, Ephrahim Jerry 3, Niels Poot 3, Rik Elissen 2, René Jaspers 1, Duncan Postel 1, Marwin van Offeren 1.