Oranje U19 verslaat Oekraïne met ruime cijfers

De Nederlandse handbalsters U19 hebben zaterdagmiddag hun tweede EK kwalificatiewedstrijd tegen Oekraïne na een 13-10 ruststand met 32-17 gewonnen.

De opening van de wedstrijd was voor Oekraïne met een 1-3 tussenstand. Bij 3-3 kwam Oranje langszij, zag vervolgens Oekraïne nog een keer de leiding pakken 3-4 (10’) waarna Oranje het heft in handen nam maar niet verder weg kon lopen dan drie doelpunten 7-4. Bij 9-8 kwam Oekraïne nog terug tot op een doelpunt. In de laatste acht minuten liep Oranje weer weg naar de 13-10 ruststand door een doelpunt van de naar het Duitse HSG Bensheim/Auerbach overstappende Merel Freriks op twee minuten voor het einde waarna er niet meer werd gescoord.

In de tweede helft pakte Oranje de koe bij de horens en liep binnen tien minuten weg naar een 20-12 tussenstand. Daarmee had men Oekraïne mentaal gebroken waarna halverwege de tweede helft voor het eerst dubbele cijfers op het scorebord kwame te staan als Van de Wetering de 23-13 scoort. Uiteindelijk zegevierde Oranje met 32-17 en pakte het een ruime overwinning in de tweede EK kwalificatiewedstrijd .

Zondag wacht de laatste wedstrijd tegen Finland dat vandaag nog tegen Kroatië moet spelen.

Scores: Jesse van de Polder, Yara ten Holte, Amy Oostveen 3, Larissa Nusser 4, Dione Housheer 4, Sharon Nooitmeer  3, Bo van de Wetering 6, Maxime Drent, Lynn Molenaar 2, Iva van der Linden 1, Kalia Klomp 1, Mariel Beugels 1, Laura Zeldenthuis, Tessa Hilbrands 3, Merel Freriks 4, Verona Peeters.