Nieuws

Oranje U19 naar Macedonië vertrokken voor EK kwalificatietoernooi

De Nederlandse handbalsters U19 zijn vandaag onder leiding van bondscoach Alex Vaassen naar Macedonië vertrokken waar zij de komende drie dagen gaan strijden voor een plaats op het EK dat  van 23 juli tot en met 2 augustus in het Spaanse Valencia wordt gespeeld.

Vaassen is met zijn beoogde selectie van zestien spelers afgereisd. De afgelopen weken hebben er zich speelster geblesseerd afgemeld. De enige die de afgelopen week met wat ongemak heeft gekampt is Quintus speelsters Delaila Amega. Zij had last van een keelontsteking maar is volgens Vaassen waarschijnlijk gewoon inzetbaar.

Nederland U17 eindigde twee jaar geleden bij  het EK in Polen op een twaalfde plaats waardoor men zich in eerste instantie niet wist te plaatsten voor het WK U18 van 2014 in Macedonië. Door het wegvallen van Australië mocht Nederland als eerste reserveland uiteindelijk toch deelnemen en verraste daarbij vriend en vijand door op een zesde plaats te eindigen.

Montenegro eindigde bij het EK u17 twee jaar geleden als vijfde en kwam Nederland in de groepsfase ook tegen. Na een 9-8 voorsprong verloor Nederland toen met 17-19. Anouk Niewenweg, net op tijd herstelt van een enkelblessure om mee af te reizen naar Macedonië, werd toen met vier treffers topscorer

Montenegro is vrijdagmiddag ook meteen de eerste tegenstander voor Oranje. Na afloop weet men in ieder geval waar men staat, maar een overwinning betekend een flinks stap op weg naar Valencia. Zaterdag  om 18:30 uur volgt dan het gastland  Macedonië . De laatste wedstrijd is zondagmiddag om 16:00 u tegen IJsland.

De wedstrijd zijn in ieder geval allemaal via een Live ticker van de EHF allemaal te volgen

  

Deel dit bericht