Oranje U19 handballers derde bij 8-landentoernooi in Merzig

De Nederlandse handballers U19 zijn bij het sterk bezette 8-landen toernooi in het Duitse Merzig op  de derde plaats geeindigd. De ploeg van Trainer coach Edwin Kipper verloor in de eerste halve finale van de letere toernooiwinnaar Denemarken na een 17-13 ruststand met 33-22. Nederland kende wel een sterke start en kwam op een 4-8 voorsprong. Bij 10-10 hadden de Denen de stand weer gelijk getrokken en liepen meteen ook door naar de vier punten voorsprong bij rust. In de tweede helft liepen de Denen, die een zeer sterke indruk hebben gemaakt op dit toernooi, toch langzaam maar zeker steeds verder weg bij Oranje.

In de finale versloeg Denemarken Duitsland met 27-20

In de strijd om de derde plaats zegevierde Oranje over Zwitserland. Na een 16-13 ruststand pakte Oranje met een 29-25 overwinning de bronzen medaille. Opvallend in deze wedstrijd wearen de twee dolepunten van doelman Mark van de Beucken.

Scores voor Oranje tegen Denemarken in de halve finale: Rik Elissen 6 Evert Kooiman 6, Kay Smits 4, Epharim Jerry 3, Robin Dissel 1, Egilio Pepels 1, Nils de Jong 1.

Scores voor Oranje tegen Zwitserland voor de derde plaats: Rutger Ten Velde 11, Evert Kooiman 6, Rik Elissen 4, Epharim Jerry 4, Kay Smits 2, Mark van de Beucken 2