Oranje mannen verlaten Brondby met opgeheven hoofd

Voorafgaande aan de wedstrijd tegen Nederland werden de Deense handballers gehuldigd voor het behalen van de Olympische Titel eind augustus in Rio. De sfeer zat er dus al goed in voordat men begonnen was, maar in een met 5000 man gevulde en kolkende Brondby Arena in Kopenhagen zijn de Nederlandse handballers zeker niiet van de mat afgespeeld door Olympisch Kampioen Denemarken. De trend die Oranje de afgelopen twee jaar heeft ingezet was ook zichbaar in Denemarken.

Vijfendertig minuten kon Oranje op kleine afstand Denemarken blijven volgen en bij 7-7 zelfs op gelijk hoogte komen maar die kans werd dan wel weer gemist. Na de 15-12 ruststand liepen de Denen vanaf 17-14 weg naar 22-14. Pas in de 45e minuut wist Oranje weer te scoren 22-15. Het schot percentage zakte door de wat veel misser in deze fase van de tweede helft van 55% bij rust naar 47% . Waarna de wedstrijd uiteindelijk met 29-20 verloren ging.

Absolute uitblinkers waren Luc Steins en Bobby Schagen die beide zeven doelpunten uit negen kansen hebben gescoord. Nicky Verjans, Joris Baart, Ivo Steins, Jorn Smits, Fabian van Olphen, en Tommie Falke kwamen allemaal tot één treffer.

Luc Steins en Mikkel Hanssen (toevallig spelen ze allebei in Parijs) werden uitgeroepen tot de beste spelers