Nieuws

Oranje Heren U20 verliezen van Zwitserland

Waren het  de omstandigheden in het Topsportcentrum waar het opnieuw erg warm was en waar ook best veel toeschouwers op de wedstrijd van Nederland U20 tegen Zwitserland U20 waren afgekomen, of was het gewoon collectief een zwakke dag. Oranje wist in hun uitzwaaiwedstrijd op weg naar het EK in Denemarken niet van Zwitserland te winnen. Na een 12-16 ruststand verloor Oranje in Eindhoven met 22-27.

“Het was onze slechtste wedstrijd die ik met Oranje heb gespeeld” liet Evert Kooiman na afloop weten. “De warmt mocht geen excuus zijn want daar hadden de Zwitsers ook last van”.

“We liet ons te veel meeslepen in het spel van Zwitserland vertelde” Monique Tijsterman. “Zwitserland speelt vertragend terwijl wij het juist van onze snelheid moeten hebben. We gaan dit vanmorgen nog met beelden analyseren en dan gaan we kijken hoe ze daar ze vanmiddag mee omgaan en datgeen wat gisteren niet goed ging vandaag beter te doen”.

Scores voor Oranje: Ephrahim Jerry 8, Rik Elissen 5, Evert Kooiman 3, Rutger Ter Velde 2, Kay Smits 1, Niels Poot 1, Marwin van Offeren 1, Rene Jaspers 1.      

Wilt u Oranje vrijdagmiddag nog een hart onder de riem steken? vanmiddag speelt de ploeg van interim bondscoach Monique Tijsterman in de Vijfkamphal in Eindhoven de tweede wedstrijd. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur en de entree is gratis. 

Deel dit bericht