Oranje heren U20 kijken uit naar de confrontatie met Macedonië

Zondag om 18:00 uur staat voor de Nederlandse handballers U20 de alles beslissende wedstrijd tegen Macedonië op het programma. Voor elf van de zestien spelers wordt het een revanche voor de verloren EK kwalificatiewedstrijd van 11 januari 2014 in het Kroatische Umag. Door de 20-19 nederlaag miste Oranje U18, wat voor het overgrote deel nu Oranje U20 is, het EK. Gisteren liet doelman Mark van de Beucken al weten deze wedstrijd te zien als een kans op revanche.

Een dag na de 31-28 overwinning op Noorwegen, waardoor men nog altijd in de race is voor een plaats bij de beste acht landen, waren Kay Smits en Mark van de Beucken nog steeds enthousiast over de speelwijze waarmee Oranje U20 de overwinning op de Noren behaald had.

Na een sterke fase wat leidde naar een voorsprong van acht doelpunten, brak er een mindere fase aan waarbij de marge slonk naar één treffer. Oranje wist zich op het juiste moment weer te herpakken en liep weer uit naar een marge van vier, die men vervolgens met verve verdedigde. Het is dan ook duidelijk merkbaar bij de spelers dat deze overwinning gisteren de ploeg veel positieve energie en zeker ook vertrouwen heeft gegeven voor de komende confrontatie van zondag.

De spelers waren vandaag al bezig  met hun strijdplan voor de wedstrijd tegen Macedonië, welke gebaseerd is op de ervaring van de eerdere confrontatie tussen Oranje en Macedonië tijdens de EK kwalificatie in 2014 en de beide wedstrijden die de Zuidoost Europeanen deze week bij het EK in Denemarken hebben gespeeld tegen Noorwegen (27-24 verloren) en Denemarken (18-23 verloren).

Ondanks dat men twee keer verloren heeft mag men Macedonië niet onderschatten. Tegen Noorwegen kwam men terug van een twaalf punten achterstand (24-12) terug naar drie doelpunten (26-23) de tijd was echter te kort om nog dichterbij te kunnen komen.

Tegen Denemarken heeft men de hele eerste helft op voorsprong gestaan. In de tweede helft komt Denemarken dan aan de leiding waarbij de marge tot de 45e minuut maar minimaal was (17-16). Daarna liep Denemarken weg naar 21-16 en was de wedstrijd gespeeld

Het is duidelijk dat de ploeg uitkijk naar deze beslissende wedstrijd voor een plaats in de hoofdtoernooi bij de beste acht van Europa.

Het zou een fantastisch resultaat zijn als Oranje zich kon scharen bij de beste acht landen van Europa.  U hoeft weer niets te missen van deze ontknoping. De wedstrijd is weer live te bekijken van 18:00 uur. Voor de Live stream kijk hier verder.