Oranje handbalsters U19 winnen van V&L.

Tijdens de vijfdaags trainingsstage ter voorbereiding op het EK kwalificatietoernooi in Macedonië volgende maand hebben de handbalsters van Oranje U19 vrijdagavond een oefenwedstrijd gespeeld in Geleen tegen V&L.

De openingsfase van de wedstrijd was geheel in handen van de Geleense vrouwen die dreigde Oranje yongsters helemaal te overlopen als het na achttienminuten een 14-2 tussenstand op het scorebord komt te staan. Voor de tweede keer wisselde Alex Vaassen het volledige team en zette zijn basis zes weer terug in het veld. Dat pakte goed uit maar niet veel later moest Delaila Amega geblesseerd van het veld. Ze zou in de resterende speelminuten niet meer terugkeren, maar Oranje leek er niet onder te leiden.

Nog voor rust werd de achterstand teruggebracht naar een verschil van vier doelpunten (16-12). In de tweede helft ging Oranje op hetzelfde elan verder hetgeen na veertien minuten leidde tot de eerste voorsprong vij een 19-20 stand. Vervolgens ging het gelijk op tot 22-23 dan slaat Oranje voor het eerst met nog zeven minute te spelen een gaatje van twee treffers (22-24) wat men in de resterende minuten nog weet uit te bouwen naar de 22-27 eindstand.

www.handbalstartpunt sprak na afloop van deze wedstrijd met bondscoach Alex Vaassen die erg tevreden is met wat hij deze week kan doen in voorbereiding op het kwalificatietoernooi. We traineren zes keer en spelen drie wedstrijden en hebben daarnaast tijd om de tegenstanders te bekijken te analyseren en oplossingen te bedenken hoe dat wij ze moeten gaan aanpakken. Luister hier verder naar Alex Vaassen.