Nieuws

Oranje handbalsters gearriveerd op Papendal voor EK voorbereiding

Vanuit Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en natuurlijk ook Nederland kwamen vandaag 21 speelsters aan in Papendal (selectie). Voor het Nederlands dameshandbalteam is dan ook de voorbereiding begonnen voor het EK dat op 7 december in Hongarije en Kroatië van start gaat.

Vorig jaar kende de Oranje selectie veel personele problemen in aanloop naar het WK in Servië. Speelsters als Sanne van Olphen, Lois Abbingh en Estevana Polman kampte in aanloop naar het WK met zware blessures. Kort voor het WK waren ze allemaal wel weer fit verklaart en hadden ze ook een paar wedstrijden met hun club gespeeld maar uiteindelijk bleek tijdens het WK dat men te weinig wedstrijdritme had om een goed WK te kunnen spelen, daarnaast raakte ook raakte Jessy Kramer en Yvette Broch kort voor het WK in Noorwegen geblesseerd.

Vandaag liet bondscoach Henk Groener weten dat alle speelsters gearriveerd zijn in papendal en dat fysiotherapeut Jelle Heinsen alles aan het inventariseren is maar dat het er voorlopig allemaal goed uit ziet. Geen grote zaken, wel de gebruikelijke kleine pijntjes en vermoeidheid. Daarnaast zijn er geen speelsters die zich al bij voorbaat hebben moeten afmelden vanwege blessures.

Aanstaande vrijdag wordt de selectie teruggebracht van 21 naar de definitieve selectie van 16 speelsters die naar Kroatië gaat.  Aanstaande zaterdag  speelt de Oranje een oefenwedstrijd tegen viervoudig wereldkampioen Rusland in het Topsportcentrum Rotterdam in Rotterdam: aanvang 15.00 uur.  Zondagmiddag om 14.00 uur wordt er nog een keer tegen Rusland gespeeld in de Topsporthal in Doetinchem. 

Deel dit bericht