Oranje handbalster beginnen met ruime zege op EYOF

De Nederlandse handbalsters met Fenne Rijks (Helden), zijn het toernooi tijdens de EYOF met een ruime overwinning begonnen. Na een 8-20 ruststand won Oranje overtuigend van Tsjechië met 15-39.

Nederland kende een goede start. Men begon scherp en agressief. In de dekking en aanvallend ging men goed met de kansen om. Zo stond het na 20 minuten al 4-14 voor Oranje dat al een gewonnen wedstrijd speelde. Ook in de slotfase ging Nederland gewoon door en met een mooie passeerbeweging zette Delaila Amega de ruststand op 8-20.

Ook in de tweede helft gaat Nederland verder waar het in de eerste heft was gestopt. Tsjechie kwam er niet aan te pas en na 38 minuten stond het 11-25. Nederland wisselde flink door en iedereen kreeg zo zijn speelminuten. Uiteindelijk won Oranje met 15-39

Vandaag staat de wedstrijd Noorwegen op het programma, wederom om 20.00 uur op playing court 2 in de Jaarbeurs Utrecht.

Scores Nederland: Anouk Nieuwenweg 10, Tess van Buren 7, Delaila Amega 5, Jill Meijer 5, Tamara Haggerty 3, Romy Zengerink 3, Hanne van Rossum 2, Annika Noordink 2, Anouk Zwinkels 1, Dionne Visser 1.