Oranje handballers U18 zijn klaar voor het European Championship

De Nederlandse handballers U18 hebben op hun trainingsstage in Denemarken ter voorbereiding op het European Championship in Letland, dat volgende week 15 augustus gaat beginnen, hun tweede wedstrijd tegen het team van Mors THY Handbold U18/20 nipt verloren.  Na een 13-10 ruststand werd het uiteindelijk een 28-26 nederlaag.

De ploeg van bondscoach Edwin Kippers ging voortvarend van start en nam mede door een goed functionerende offensieve dekking een 2-5 voorsprong. Door wat slordigheden in de aanval en enkele tijdstraffen konden de Denen weer op gelijke hoogte komen waarna het tot enkele minuten voor rust gelijk opging. Kort voor rust sloegen de Denen, mede weer door een overtalsituatie, een gaatje van drie doelpunten wat een 13-10 ruststand opleverde.

Oranje kwam in de tweede helft slecht uit de startblokken en de Denen liepen uit naar 15-10. Nederland herpakte zich  en met goed handbal  kon Oranje bij 15-15 weer naast de Denen komen. Daarna ging de wedstrijd weer gelijk op en kwamen Oranje zelfs op een 22-24 voorsprong. Twee tijdstraffen zorgde ervoor dat de Denen toch weer op gelijke hoogte konden komen en uiteindelijk wisten zij in de laatste minuten  ook nog de overwinning te pakken: 28-26 Eindstand

Ondanks de twee nederlagen kunnen de spelers terugkijken op een zeer geslaagde trainingsstage en reizen ze zondag met veel vertrouwen af richting Litouwen. Maandag spelen ze daar hun eerste poule wedstrijd tegen Moldavië

Scores: Ivar Stavast 9, Dani Baijens 6, Joep Voermans 4, Tim Claessens 3 Bram Versteegden, Luca v Straaten, Rick Wielage en Jeroen Roefs allen 1x