Nieuws

Oranje handballers U18 vierde bij European Championship

De Nederlandse heren handballers U18 zijn het European Championship op een veirde plaats geëindigd. De ploeg van bondscoach Edwin Kippers moest het in de laatste wedstrijd van het kampioenschap in het Litouwse Kaunas doen zonder een van zijn dragende spelers, de aan zijn enkel geblesseerd geraakte, Ivar Stavast. Nederland verloor de wedstrijd om plaats 3 en 4 na een 9-15 ruststand met 23-33. Met deze nederlaag eindigt de Nederlandse ploeg op de vierde plaats.

Voor Oranje was na het missen van de finale het toernooi al mislukt. Doelstelling was, ondanks dat men wist dat het moeilijk zou worden, om zich te plaatsten voor het A-EK U18 in 2018, maar dat heeft de ploeg niet kunnen realiseren. Alleen de winnaar van het Championship toernooi promoveert naar het A-EK. Voor de toernooi zege gaan vanavond om 18:00 uur Italië en Israël strijden.

Scores voor Nederland: Bram Versteegden 4, Luca van Straaten 3, Tim Claessens 3, Jeroen Roefs 3, Rick Wielage 3, Tim van Olst 3, Dani Baijens 1, Loek Michels 1, Tim Zwart 1, Joep Voermans 1.

Eindstand: 3 Oostenrijk, 4. Nederland, 5. Moldavië, 6. Griekenland, 7. Estland, 8. Litouwen  

Deel dit bericht