Oranje handballers beginnen EYOF met ruime nederlaag

De Nederlandse handballers zijn het toernooi tijdens het EYOF in Utrecht begonnen met een nederlaag. Na een 25-15 bij rust verloren ploeg onder leiding van Harrie Weerman en Edwin Kippers met 28-38 van Oostenrijk.

Oostenrijk maakte de beste start en komt op 2-0 waarna Nederland de draad kan oppakken en scoort Kay Smits de eerste treffer voor Nederland. Toch weet men de achterstand niet meer ongedaan te maken. Via 8-6 wordt het 12-9 (15’). In het tweede deel van de eerste helft Loop Oostenrijk dan toch langzaam steeds verder weg bij Oranje dat zo nu dan een opleving kent maar toch duidelijk fysiek te kort komt. Het zijn vooral Kay Smits en Rik Elisen die Oranje nog in het spoor kunnen houden (19-13) maar uiteindelijk gaat Oostenrijk met een 25-25 voorsprong rusten

In de tweede helft krijgt Nederland de schutter Nikola Bilyk beter onder controle door mandekking van de uitstekend spelende Kay Smits, waardoor Oostenrijk niet verder uit loopt. Dichterbij komt Oranje echter ook niet. Na tien minuten spelen is er nog steeds het gat van tien doelpunten Met nog zes minuten spelen staat het 37-26 en neemt Nederland nog een time-out. Via scores van Ephrahim Jerry en wederom Kay Smits en een aantal goede reddingen van keeper Jordi Govaarts brengt Nederland de eindstand op 38-28.

Scores Nederland: Kay Smits 9, Rik Elissen 9, Jerry Ephrahim 3, Rutger ten Velde 2, Evert Kooijman 2, Niels Poot 2, Duncan Postel 1.